صنعت بازیسازی در سرتاسر جهان صنعت پر رونقی محسوب میشود و ایران هم از این قاعده مستثنا نیست. بسیاری از استودیوهای بازیسازی انجام انواع و اقسام کارها را به فریلنسرها محول میکنند. با توجه به این موضوع، اگر آهنگساز، طراح یا متخصص دیگر موضوعات مربوط به بازیها هستید و میخواهید در این زمینه با شرکتهای داخلی یا خارجی همکاری داشته باشید، بهتر است به این توصیهها نگاهی بیندازید.
۱. یک پورتفولیو زیبا ایجاد کنید
اگر فریلنسر هستید و میخواهید با استودیوهای بازیسازی همکاری کنید، اولین چیزی که از شما خواسته میشود، پورتفولیو است. به همین خاطر برای پورتفولیو خود باید وقت زیادی را صرف کنید تا بتواند بهسرعت توجه کارفرما را جلب کند.
-اگر هنرمند هستید، نمونههای جذاب و ترجیحا مطابق سلیقه کارفرمای خود را در پورتفولیو قرار دهید.
-اگر متخصص انیمیشن هستید، به غیر از نمونههای جداگانه، در یک ویدیوی کوتاه مجموعهای از بهترین کارهای خود را کنار یکدیگر قرار دهید. در ضمن در مورد انیمیشنهای خود لازم نیست در مورد موسیقی آن سختگیری زیادی به خرج دهید زیرا کارفرما به موارد بصری کارهای شما توجه نشان میدهد.
-اگر هم آهنگساز هستید، میتوانید در سایتهای مربوط به این زمینه نمونه کارهای خود را آپلود کنید.
توصیههای مربوط به ایجاد پورتفولیو
برخی از فریلنسرها پیش خود فکر میکنند که هرچه تعداد کارها در پورتفولیو بیشتر باشد، بهتر است. اما باید بگوییم که چنین موضوعی لزوما صحت ندارد. در پورتفولیو، موضوعی که اهمیت زیادی دارد، نحوهی ارائهی نمونه کارها است. به همین خاطر سعی کنید نمونه کارهای خود را در دستهبندیهای واضحی قرار دهید و آنها را بهطور خلاقانهای کنار یکدیگر بگذارید. اگر هم فکر میکنید نمونه کارهای شما تناسب چندانی با زمینهی کاری کارفرمای موردنظر ندارد، بهتر است که با توجه به پروژههای انجامشدهی استودیو بازی مذکور، تعدادی نمونه کار خلاقانه را آماده کنید. در نهایت باید بگوییم که به پورتفولیو فقط به چشم رزومه نگاه نکنید بلکه این نمونه کارها باید نشاندهندهی نهایت تواناییهای شما باشند.
۲. نمونه کارهایتان را در سایتهای معروف آپلود کنید
اگر میخواهید یک فریلنسر خوب باشید، باید در سایتهای مختلف همواره نمونه کارهای جدید خود را آپلود کنید.
-اگر هنرمند هستید، میتوانید از سایتهای پرطرفداری مانند Behance، Dribbble و DeviantArt بهره ببرید.
-آهنگسازها بهتر است که مستقیما روانهی سایت SounCloud شوند و نمونه کارهای خود را در آنجا آپلود کنند.
-برای طراحان مدلهای سهبعدی، استفاده از سایت Sketchfab را توصیه میکنیم.
در ضمن انجمنهای حرفهای مربوط به بازیسازی هم فراموش نکنید، فعال بودن در این انجمنها و آپلود کردن نمونه کارهای جذاب، میتواند تا حد زیادی مثمر ثمر باشد.
۳. در دسترس باشید
در پورتفولیو خود، اطلاعات مربوط به تماس (مانند ایمیل، شماره همراه، آدرس پروفایلهای شبکههای اجتماعی) هم وارد کنید. سعی کنید در یک یا چند شبکهی اجتماعی چند پروفایل مختص به کار خود ایجاد کنید تا مراجعهکننده بهمحض ورود به آن، از زمینهی کاری شما سر دربیاورد.
۴. مرتبا پورتفولیو خود را بهروزرسانی کنید
توصیه میکنیم که پورتفولیو خود را با کارهای جدید بهروزرسانی کنید و اگر تعداد کارهای جدید افزایش یافت، میتوانید کارهای قدیمی خود را در انجمنهای فعال مربوط به زمینه کاری خود آپلود کنید.
۵. به ایمیلهای دریافتی پاسخ بدهید
هرچند این موضوع بسیار بدیهی است، اما همچنان برخی از افراد این کار را انجام نمیدهند. حتی اگر سرتان بسیار شلوغ است، به ایمیلهای دریافتی از جانب کارفرماها در اسرع وقت رسیدگی کنید. اگر بهعنوان مثال وقت رسیدگی به پروژه موردنظر کارفرما را ندارید، در پاسخ خود این موضوع را مطرح کنید و شاید کارفرما بتواند زمانبندی مقرر پروژه را تغییر بدهد.
۶. حسابهای بانکی مربوط به پرداخت را از پیش آماده کنید
اگر قصد همکاری با استودیوهای بازیسازی داخلی را دارید، در این زمینه مشکلی پدید نمیآید. اما اگر میخواهید با استودیوهای خارجی همکاری داشته باشید، با توجه به تحریمهای صورت گرفته، بهتر است به فکر باز کردن حسابهای بانکی اینترنتی مانند PayPal باشید. با این کار بهراحتی میتوانید از جانب انواع و اقسام کارفرماها دستمزد خود را دریافت کنید.
۷. با افراد فعال در صنعت بازیسازی در تماس باشید
-سعی کنید با افراد فعال در این صنعت در تماس باشید و کاری کنید که چنین افرادی بدانند شما در جستوجوی کار هستید.
-بسیاری از افراد نمیدانند سایت محبوب Twitch بخشی به نام Game Development دارد که در این قسمت افراد فعال در صنعت بازیسازی با یکدیگر بحث و گفتوگو میکنند.
۸. پرورش مهارتها و قابلیتهای خود را فراموش نکنید
-خوشبختانه امروزه سایتهای آموزشی بسیار زیادی وجود دارد که انواع و اقسام موضوعات را در سطوح مختلف آموزش میدهند. سعی کنید همواره به این سایتها سر بزنید تا از جدیدترین مهارتهای روز باخبر شوید و بتوانید آنها را یاد بگیرید. از بین این سایتها میتوانیم به Lynda.com، Digital Tutors، Tutsplus ، Skillshare و برای افراد آهنگساز سایت Groove3 را توصیه میکنیم.
سخن آخر
چنین توصیههایی نکات کاملا بدیهیای هستند که هر فریلنسری باید آنها را بداند، با این وجود بسیاری از افراد همین نکات ساده را رعایت نمیکنند. به همین خاطر اگر به دنبال فریلنسر شدن در صنعت بازیسازی هستید، امیدواریم عمل کردن به این نکات ساده تاثیر بسزایی در پیشرفت شما داشته باشد.