در حوزه امنیت فرهنگی، قوانین فرهنگی شفاف و پایدار باشند

مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای گفت: در حوزه امنیت فرهنگی قوانین فرهنگی شفاف و پایدار باشند و پیوسته با تغییر دولت‌ها دستخوش تغییرات نشوند.

حسن کریمی قدوسی روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در حوزه امنیت فرهنگی سه اتفاق مهم باید بیفتد تا بتوان برنامه‌های فرهنگی را به صورت دراز مدت اجرا کرد نخست اینکه قوانین فرهنگی شفاف و تا حد امکان غیر قابل تفسر به رای باشند .

وی ادامه داد: دوم اینکه این قوانین پایدار باشند و پیوسته با تغییر دولت‌ها دستخوش تغییرات سلیقه‌ای نشوند و اینکه ضمانت اجرایی شدن داشته باشند یعنی اهالی فرهنگ اطمینان داشته باشند که اگر فعالیت‌های خود را در چارچوب قانون پیش ببرند همین قانون از آن‌ها حمایت می‌کند تنها در چنین فضایی است که می‌توان از امنیت فرهنگی سخن گفت.

وی با اشاره به مقوله اقتصاد فرهنگ افزود: اینکه وزیر فرهنگ و ارشاد مقوله اقتصاد فرهنگ را در اولویت برنامه‌هایشان گنجانده نشان می‌دهد خوشبختانه ایشان درد فرهنگ را به خوبی شناخته‌اند، باید به سمتی حرکت کنیم که نه تنها بخش خصوصی بلکه حتی دستگاه‌های منسوب به دولت نیز به جای آن که چشم به بودجه سالانه دولت بدوزند با میدان دادن به ایده‌های نو به فکر در آمدزایی بیفتند.

کریمی قدوسی گفت: اقتصاد فرهنگ شامل تمام مشخصات و ویژگی‌های اقتصاد به معنی عام آن است و هر قاعده‌ای که در علم اقتصاد جاری است در اقتصاد فرهنگ نیز کارایی دارد پیش از هر چیز باید نگرش بیمار گونه به فرهنگ اصلاح شود نگرشی که می‌گوید موسسات و نهادهای فرهنگی باید مستقیم از دولت پول بگیرند و آن را خرج کنند باید به هر محصول فرهنگی به منزله کالای فرهنگی نگریسته شود و هر کالای فرهنگی نیز باید برای خودش شناسنامه داشته باشد.

وی ادامه داد: حقوق مالکیت فکری آن رعایت شود اما متاسفانه در شرایط فعلی به طرز عجیبی گرفتار معضل دلالی فرهنگی هستیم بدین معنی که تولید فرهنگی به معنی حقیقی نداریم و بخش‌های فرهنگی ما معدود محصولات و خدمات فرهنگی تولید شده را با رنگ و لعابی متفاوت عرضه می‌کنند و می‌خواهند از این طریق به کسب درآمد بپردازند .

مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای افزود: نکته دیگر اینکه اقتصاد فرهنگی در صورتی رونق می‌یابد که از محدوده شعار بیرون بیاید و وارد حوزه عمل شود بنابراین شخص وزیر اگر بتواند این باور را در اهالی فرهنگ ایجاد کند به باور من مهمترین دستاورد را محقق کرده است.

وی در ادامه با اشاره به آسیب‌های بی‌اخلاقی درجامعه گفت: بی‌تعارف باید بپذیریم که جامعه فرهنگی امروز ما دچار نوعی فروریختگی اخلاقی شده است که ریشه آن با سال‌های اخیر باز می‌گردد. دردناک‌ترین این که افراد حس می‌کنند برای بی‌اخلاقی خود هیچ هزینه‌ای نمی‌پردازند اخلاق را باید این گونه معنا کنیم که هر کسی در برابر حرفی که بر زبان می‌راند الزما مسئولیت پذیر باشد.

کریمی قدوسی افزود: بنابراین اخلاق را باید از سطح نصیحت به سطح قانون بکشانیم برای مثال اگر پاسخ‌گو بودن در پیشگاه قانون در مواردی مثل افترا و تهمت عملی شود آن افراد می‌بییند برای عبور از مرزهای اخلاقی باید هزینه بدهند و طبیعی است که از میزان وقوع بی اخلاقی‌ها کاسته می‌شود.