در بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای محتوای بازی به دقت بررسی می‌شود


در بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای محتوای بازی به دقت بررسی می‌شود

چند روز پیش دریکی از خبرگزاری‌ها خبری مبنی بر اعطای مجوز به یک بازی نا مناسب از منظر این خبرگزاری منتشر شد. در اینجا لازم است جهت تنویر افکار عمومی و نیز حفظ اطمینان خاطر خانواده‌ها از بازی های رایانه ای دارای مجوز مطالبی بیان شود.

در این نوشته ابتدا به اسم بازی خرده گرفته شد و آن را غیر اخلاقی خواندند. بنیاد ملی بازی های رایانه‌ای در جوابیه خود ذکر کرد اصطلاح Kick-Ass معنای لفظ به لفظ ندارد و معنای اصطلاحی آن رکیک نیست اما باز هم به دلیل عدم سوء استفاده بهانه‌گیران، بازی تغییر نام یافته و به ویرایش شده آن مجوز نشر داد. همچنین تاکید شد که جهت اخذ اطلاعات بیشتر درباره معانی اصطلاح Kick-Ass به دیکشنری‌های مرتبط با اصطلاحات عامیانه مراجعه شود.

به گزارش روابط عمومی بنیاد ملی بازی‌های‌ رایانه‌ای، اصلاح پوشش کاراکترهای بازی، حذف کلمات رکیک به کار برده شده در بازی و همچنین تغییر نام تعدادی از کاراکترهای بازی که اسامی نامناسبی داشتند موارد ویرایشی بودند که به انجمن ناشران ارسال و نسخه اصلی این بازی ممنوع اعلام شد. انجمن ناشران بازی، پس از اصلاح موارد فوق، بازی Kick-Ass 2 را با نام جدید Super Hero 2 برای واحد ESRA ارسال کرد و با توجه به کامل بودن اصلاحات بازی، مجوز بازی توسط بنیاد نیز صادر گردید.

اما گویا این توضیح برای آن رسانه کافی نبوده است و از همین رو معنای لفظ به لفظ نام این بازی در زیر آمده است:

12

معنی اصطلاح Kick-Ass در سایت های دیکشنری آنلاین

http://www.urbandictionary.com

ترجمه:

یک سوپر قهرمان فوق العاده بی قدرت بودن، لباس قهرمان پوشیدن و نجات دادن مردم در خطر بوسیله جنگیدن

شخص 1: می یکیو دیدم که مورد حمله قرار گرفت و یک سوپر قهرمان بی قدرت نجاتش داد.

شخص 2: واقعا ؟ آیا او شخص را با یک باتون یا چیزی مشابه زد ؟

شخص 1 : بله البته اون یک سوپر قهرمان بی قدرت بود و هیچ قدرت ماورایی نداشت فقط یک لباس مبدل و یک اسلحه داشت.

2

ترجمه:

باحال ، عالی

به این سایت عالی نگاه کن : WWW.urbandictionary.com

http://onlineslangdictionary.com

3

41

5

ترجمه:

صفت : خیلی خوب، عالی ، "باحال" "فوق العاده"

تیم المپیک هاکی کانادا در زمان المپیک کانادا، آن تیم فوق العاده است.

کارت تو آزمون ریاضی فوق العاده بود.

مرد! این یک مهمانی باحال است.

این خبرگزاری در ادامه خبرپراکنی‌های خود به محتوای بازی خرده گرفت. البته در همان جوابیه نیز ذکر شد که نسخه اصلاح شده بازی مجوز گرفته است و ناشر ملزم به اعمال ویرایش‌هاست و تنها حق دارد بازی اصلاح شده را در بازار منتشر کند. عکس زیر متعلق به مجوزی است که از سوی بنیادملی بازی‌های رایانه‌ای در تاریخ 14/5/1393 برای ناشر صادر شده است:

6

همچنین در قسمتی از خبر این خبرگزاری به رده‌بندی سنی کشور آمریکا به این بازی اشاره شده است که متاسفانه به دلیل عدم آشنایی تهیه کننده خبر به نظام های رده بندی دنیا، رده سنی نظام Pegi که مربوط به اروپا است که رده های سنی 3، 7، 12، 16 و 18 سال را دارد و به اشتباه به کشور آمریکا نسبت داده شده است. با توجه به رده سنی نظام PEGI (رده بالاتر از 16 سال)، رده سنی 15+ که نظام رده بندی سنی بازی‌های رایانه‌ای ایران(اسرا) با توجه به اصلاحات صورت گرفته بر روی بازی در نظر گرفته است، مناسب به نظر می‌رسد.

شایان ذکر است، بازی بر خلاف فیلم آن، از داستان خاصی برخوردار نیست. کاراکتر اصلی بازی، پسربچه ای است که می خواهد یک قهرمان واقعی باشد و با دشمنان شیطان صفت بجنگد. این بازی 5 مرحله دارد و کل زمان انجام آن حدود 3 ساعت است.

ضمن تشکر از حساسیت و دغدغه‌مندی رسانه مزبور به اطلاع می رساند که نظام رده بندی سنی بازی‌های رایانه‌ای(اسرا) برای رده بندی سنی بازی‌ها و تشخیص مجاز یا غیر مجاز بودن آن چند مرحله را پشت سر می‌گذارند. در مرحله نخست شرکت‌هایی که دارای مجوز بنیاد ملی بازی­های رایانه­ای(زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) هستند سورس اصلی بازی به همراه نامه درخواست رده بندی بازی مورد نظر را برای بنیاد ملی بازی‌های رایانه ای (سازمان اسرا) می‌فرستند. پس از ارسال سورس بازی ، اسرا اطلاعات اولیه بازی جمع آوری می شود. اطلاعات اولیه بازی‌ها شامل نوع پلتفرم، سال انتشار، شرکت سازنده و منتشر کننده بازی، رده‌های سنی که سایر کشورها به بازی مورد نظر اختصاص داده اند، داستان بازی، ماموریت‌ها، اهداف، ابزارهای در اختیار بازیکن و وقوع داستان بازی و زمان آن است. پس از ثبت اطلاعات اولیه، بازی از ابتدا تا انتها بازی شده و از تمامی مراحل، کاراکترها، جزئیات صحنه‌ها و نوشته‌هایی که در بازی وجود دارد فیلم تهیه می‌شود. در مرحله بعد مهم ترین محتواهای آسیب‌رسان بازی توسط بازیکن‌‌‌ها، برای کارشناسان تحلیل مشخص می‌شود تا کارشناسان تحلیل با دقت بیشتری بتوانند محتواهای آسیب رسان بازی‌ها را استخراج کنند. در بخش بعدی تحلیل کامل بازی انجام می شود. در این مرحله تمام محتواهای آسیب‌رسان بازی به صورت کامل و با جزئیات استخراج شده و در بانک اطلاعات ESRA جمع آوری می‌شوند. همچنین فیلم‌های کوتاه و عکس به همراه ثبت زمان وقوع محتواهای آسیب رسان و ... تهیه می‌شود و کارشناسان تحلیل آن‌ها را ثبت می‌کنند. کارشناسان تحلیل، پس از تحلیل کامل بازی، رده سنی پیشنهادی خود را برای بازی بررسی شده، ثبت می‌کنند. در نهایت، مدیریت ESRA با توجه به اطلاعات ثبت شده توسط بازیکن ها و کارشناسان تحلیل و بررسی دقیق آن‌ها، رده سنی پیشنهادی سازمان ESRA را برای ارائه به شورای طبقه بندی بازی‌های رایانه‌ای اعلام می‌کند.

شورای طبقه بندی بازی‌ها نیز که شامل اشخاص حقوقی که به عنوان نماینده رسمی سازمان‌ها و نهادهای متولی فرهنگی هستند، بر‌اساس فیلم‌ها و متن گزارش نهایی سازمان اسرا، رده سنی نهایی بازی‌ها را اعلام می‌کنند. در صورت موافقت با نظر ESRA، رده سنی پیشنهادی و یا ممنوعیت آن با تأیید، به امضای اعضای شورا می‌رسد و یا در صورت اصلاح صحنه‌هایی از بازی، شورا با قید مشروط به اصلاح و یا حذف آن صحنه‌ها به آن بازی، رده‌سنی مناسب را خواهد داد.

شایان ذکر است که تمامی این مراحل برای بازی kick-ass 2 نیز طی شده است و در نهایت به بازی با نام جدید super hero2 که در آن اصلاحات و یرایش‌های لازم انجام شده بود، مجوز نشر داده شد. ذکر نام kick-ass در نامه مجوز برای این است که مسئولین مربوطه و ناشر بازی متوجه باشند که نام جدید(super hero 2) مربوط به کدام بازی است .

در پایان لازم است به این نکته اشاره شود که در بنیاد ملی بازی های رایانه ای محتوای بازی ها به دقت بررسی می شود و در کشور هیچ ساختاری تا این اندازه دقت و نظم وجود ندارد که به طور کارشناسانه بازی های رایانه ای را مورد بررسی قرار دهد.