از ارائه بازی‌سازان مطرح تا درخواست سرمایه برای نجات شهرهای ایران از دست زامبی‌ها توسط داوود خسته

 دومین پیش رویداد بخش سرمایه‌گذاری رویداد ملی «هفته بازی ایران: هفت‌خوان» از صبح امروز با حضور تیم‌ها و شرکت‌های بازی‌ساز و نمایندگان ناشران در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در دو بخش صبح و عصر در حال برگزاری است.


به گزارش روابط عمومی بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، دومین پیش رویداد سرمایه‌گذاری «هفته بازی ایران: هفت‌خوان» با رویکرد تعامل تیم‌ها و شرکت‌های شرکت‌کننده در این رویداد با ناشران و ارائه پروژه‌های خود در حضور نمایندگان ناشران به‌منظور جلب نظر آنها برای تخصیص سرمایه برگزار شده است.

تیم‌ها و شرکت‌های بازی‌ساز در این پیش رویداد ضمن ارائه‌هایی از معرفی بازی‌های خود و طرح درخواست سرمایه برآورد شده برای توسعه آنها، پاسخگوی سوالات نمایندگان ناشران حاضر در رویداد هستند.

از نکات قابل توجه در پیش رویداد دوم سرمایه‌گذاری هفته بازی ایران، ارائه بازی‌سازان مطرح و باسابقه در عرصه کسب جوایز جهانی از فستیوال‌های معتبر بین‌المللی در کنار بازی‌سازان جوان و در حال کسب تجربه بود.

مهرداد رضایی یکی از بازی‌سازان مستقل کشورمان که با بازی‌های خود جوایز جهانی معتبری را کسب کرده است یکی از ارائه‌دهندگان در نوبت صبح این پیش رویداد بود که آنلاین و از بستر اسکای روم درباره تجربه‌هایش از ساخت بازی و معرفی جوایز بین‌المللی‌اش از فستیوال‌های معتبر جهانی صحبت کرد. رضایی گفت: بیش از 40 نامزدی و جایزه از فستیوال‌های مختلف در جهان از شرق کره زمین تا آمریکای شمالی و جنوبی دارم. من تقریبا سالی یک بازی می‌سازم و بیشتر از این هم نمی‌توانم برای یک بازی وقت بگذارم چون ایده‌های زیادی در ذهنم دارم و بیش از آن نمی‌توانم برای یک پروژه وقت بگذارم.

رضایی در توضیحات خود گفت: علت اقبال به بازی‌های من در فستیوال‌های جهانی سبک آنها است که سبک انیمیشن گیم است و در فستیوال توکیو گیم شو برای اولین بار این نکته را مطرح کردند که ما با بازی‌ای مواجه هستیم که بازی نیست و انیمیشن بازی است و به سبک عجیبی یک بازی را پیش می‌برد. من به‌صورت فریلنسر با پروژه‌های خارج از کشور در بخش طراحی انیمیشن همکاری می‌کنم. از هوش مصنوعی استفاده نمی‌کنم و بیشتر خودم را یک انیماتور می‌دانم تا بازی‌ساز. بازی‌های من به‌صورت انیمیشن ساخته می‌شود. یعنی ابتدا ایده‌ها را روی کاغذ می‌آورم و استوری برد می‌زنم و

پروگرامینگ را هم خودم انجام می‌دهم. در حال حاضر سه بازی روی استیم و دو بازی روی گوگل‌پلی و اپ استور دارم که یکی از آنها به اسم Luxavia در جشنواره امسال بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای حاضر است.

مدیر استودیو پرشالند گفت: من می‌توانستم در حوزه‌ انیمیشن که درآمدهای نجومی دارد، بمانم اما بخاطر علاقه‌ام به بازی وارد حوزه بازی‌سازی شدم. من در بازی‌هایم دوست دارم مرز بین گیم‌پلی و انیمیشن را خراب کنم به‌گونه‌ای که مخاطب متوجه نشود گیم‌پلی می‌بیند یا انیمیشن. همیشه به این موضوع فکر می‌کردم که آیا می‌شود یک بازی ساخت که مخاطب  متوجه نشود کارتون می‌بیند یا بازی می‌کند. این کار را من انجام دادم و دلیل توجه به بازی‌های من در فستیوال‌های خارجی همین سبک است. 

رضایی درباره بازی جدیدش توضیحات زیادی ارائه نداد چون به گفته‌اش آرت استایل‌ها و کاراکترهایش برایش خیلی مهم است.

رضایی در ارائه خود افزود: من حدود 50 بار پرچم ایران را در فستیوال‌های جهانی بالا برده‌ام اما کم لطفی‌های داخلی متاسفانه شامل حال من نیز شده است که گله‌ای هم ندارم. فقط آن را با فضای ورزشی مقایسه کنید. اگر یک ورزشکار در دنیا مدالی کسب کند، رسانه چطور به او می‌پردازند و چه پاداش‌هایی از داخل دریافت می‌کند؟

او گفت: با همه اینها من با قدرت بازی می‌سازم و منتظر کسی هم نیستم و نخواهم بود. اگر کسی در این مسیر به من کمک کرد، لطف بزرگی کرده است. دوست دارم کسانی که مرا باور دارند، سمت من بیایند. بیشتر هم علاقه‌مند به جذب فاند هستم، چون بازی در حال ساختم به لحاظ مالی واقعا مرا در حد ورشکستگی دچار چالش خواهد کرد. اما چون نمی‌توانم از ایده‌ها و افکارم دست بردارم، حتما آن را تا آخر دنبال خواهم کرد. من دین خودم را درباره بازی‌سازی در ایران انجام دادم و می‌دهم و کم نمی‌گذارم. من حرف نمی‌زنم و بازی می‌سازم.

دو میلیارد سرمایه برای نجات شهرهای ایران از دست زامبی‌ها توسط داوود خسته

یکی دیگر از تیم‌های ارائه‌دهنده در این پیش رویداد، نماینده بازی ‏‏‏‏‏‏‏بازگشت داوود خسته بود که به گفته خودش ساعت 6:30 صبح از بیرجند به تهران رسیده بود.

نماینده این بازی بعد از معرفی تیم سه نفره شان و معرفی بازی و شخصیت داوود خسته، و اینکه آنها در فاز نخست بازی موفق شده‌اند شهر خودشان بیرجند را با کمک داوود خسته از دست زامبی‌ها نحات دهند، گفت که در ادامه مسیر توسعه بازگشت داوود خسته، دو میلیارد سرمایه برای نجات شهرهای دیگر ایران از دست زامبی‌ها توسط داوود خسته نیاز دارند.

چهار میلیارد تومان برای بمبر فانتوم 2

داوود جنگجو نماینده بازی بمبر فانتوم 2 نیز در ارائه خود گفت که بمبر فانتوم 1 را سال 98 و در دوره‌ای که سرباز بوده طراحی و منتشر کرده است. او با معرفی خلاها و فرصت بازار، مشکلات بازار، طرح پیشنهادات برای نسخه 2 و معرفی قابلیت‌های جدید بازی، معرفی استراتژی‌های درآمد زایی، استراتژی جذب کارب و ساختار هزینه در نهایت گفت که سرمایه مورد نیازشان چهار میلیارد تومان برای 12 ماه برای یک تیم 5 نفره است.

گرگ و میش آنلاین بدون نگرانی از قطعی اینترنت

محمد رنجبری در ارائه بازی گرگ و میش آنلاین به امتیازی اشاره کرد که چالش این روزهای گیمرها است: چون سرورهای بازی ما داخل کشور است، پینگ پایین داریم و در شرایط محدودیت اینترنت بدون مشکل امکان بازی وجود دارد.

او گفت تا سه ماه آینده نسخه اصلی بازی با فیچرهای کامل ارائه می‌شود و در حال حاضر نسخه آمایشی ارائه شده و  در حال رفع ایرادها هستند. او برای بازی‌شان عددی معادل 4.1 میلیارد تومان در ازای 7 درصد از سهم بازی پیشنهاد داد.

نامداران و طی مسیری براساس نمودار درختی

حسنعلی نجاتی از استودیو مروارید که خود را با اتوبوس از بوشهر به سالن غدیر کانون پرورش فکری رسانده بود، گرد راه از لباس نتکانده، روی استیج رفت تا ارائه‌اش از بازی نامداران را انجام دهد. او گفت که تمرکز تیم‌ 10 نفره‌شان روی تولید بازی‌های موبایلی است و اینکه ساخت بازی نامداران را خرداد 1403 شروع کرده‌اند و تیر 1404 به مرحله انتشار رسانده‌اند. نجاتی نیز در خواست سرمایه‌اش را بین 3 تا 6 میلیارد در ازای 10 تا 20 درصد سهام استودیو مطرح کرد.

او گفت: هنوز نقشه راه خطی مشخصی هنوز نداریم و یک مسیر نمودار درختی را برای خودمان در نظر گرفتیم.

عبور از پروژه B2B به B2C

مهدی امیدی از تیم بلک اوت در باره بازی‌شان که آن را با حوزه هنری پیش می‌برند گفت: نمی‌توانم خیلی درباره‌اش توضیحی بدهم اما بازی‌مان سال آینده منتشر می‌شود.

امیدی گفت: گفت می‌خواهیم روی درآمد زایی مستقیم کار کنیم از پروژه B2B به B2C تبدیل شویم. او که استراتژی کسب درآمد‌شان را  حرفه‌ای و با اشراف به فضای بازار ارائه داد

 او هم گفت که یک و نیم میلیارد هزینه تولید برای 6 ماه، برای تولید بازی در پلتفرم PC برای یک بازی ایندی نیاز دارند. البته در توضیحاتش این نکته را هم گفت که آنها تیمی با دغدغه‌های فرهنگی هستند که دوست دارند کسری سبد محتوای مصرفی مخاطب 7 تا 18 سال را تامین کنند.

رسول شاه محمدی در ارائه‌اش از بازی کمدین نیز گفت: ژانر بازی‌شان ترسناک روانشناختی/ معمایی است و سرمایه‌ای معادل یک و 600 میلیارد تومان با زمان توسعه تا انتشار 12 ماه احتیاج دارند.

اشتباه تیم‌ها در ارزش‌گذاری محصولات

محمدمهدی بهفرراد که به‌عنوان نماینده ناشران در این پیش رویداد حضور داشت در پایان ارائه‌های نوبت صبح در گفت‌وگویی کوتاه درباره مولفه‌های شاخص و مورد نظر ناشران برای تخصیص سرمایه گفت: موضوعی که برای همه ناشران مهم است اول اینکه، تیم چقدر تیم منسجم و پای کاری است و تا چه مدت می‌شود روی آنها حساب کرد. موضوع دیگر این است که، ایده‌ای که انتخاب کردند چقدر انتخاب درستی است و چقدر بازار و فرصت‌های بازار را در نظر گرفتند، چقدر جاهای خالی و امکان توسعه را دیدند، اینکه فقط بازار داخل را دیدند یا بازار خارج را هم دیدند که همه این موارد تاثیرگذار است.

بهفرراد درباره شاخص مهم دیگر در ارزیابی ناشران گفت: اینکه برنامه تولیدشان چقدر با واقعیت انطباق دارد و آن را زیاد بزرگ یا خیلی کوچک ندیده باشند، نیز موضوع مهم دیگر است. بودجه درخواستی، توجه منطقی به زمان تولید و ارزش‌گذاری  منطقی از دیگر مولفه‌های قابل توجه است. ممکن است بعضی تیم‌ها پروژه خوبی ارائه داده باشند اما ارزش‌گذاری بسیارغلطی روی محصول‌شان داشتند و این بزرگترین ضعفی بود که در تیم‌ها دیدم.

مدیر استودیو مدریک در ارزیابی از تیم‌ها و شرکت‌هایی که در این دوره از رویداد سرمایه‌گذاری با ارائه پروژه‌هایی در تلاش برای جذب سرمایه هستند گفت: هر تیمی نقطه ضعف‌هایی دارد ولی بزرگترین ضعفی که به چشم می‌آید، این است که
تیم‌ها در ارزش‌گذاری محصولات دچار اشتباهات بسیار بزرگی هستند. این ضعف باعث می‌شود به هیچ‌وجه نتواند ناشر یا سرمایه گذار را جذب کنند. با این حال در مجموع میان این تیم‌ها، تیم‌هایی را دیدم که به نظرم می‌توانند جذب سرمایه کنند.