عضو آزمایشگاه رباتیک اجتماعی شناختی دانشگاه صنعتی شریف به بهانه برگزاری جایزه بازیهای جدی 1399 درگپ و گفتی با امین بابادی، دانشجوی دکترای علوم کامپیوتر دانشگاه آلتوی فنلاند ضمن بیان اهداف تاسیس این آزمایشگاه، از همکاریهای ملی و بینالمللی این آزمایشگاه با مراکز علمی و امکان همکاری یا سرمایهگذاری علاقمندان در این قطب رباتیک کشور گفت.
به گزارش اداره ارتباطات و امور بینالملل بنیاد ملی بازیهای رایانهای، دکترعلیرضا طاهری، در این گفتگو هدف از تأسیس آزمایشگاه را «پژوهش و استفاده از رباتها به عنوان کمکدرمانگر در زندگی انسانها، به خصوص سالمندان و کودکان» عنوان کرد و گفت: این آزمایشگاه به منظور دسترسی بیشتر و کاهش هزینه، برنامههای طراحیشده برای رباتها را در قالبی مناسب در فضای مجازی منتشر کرد و به این ترتیب وارد عرصه بازیهای جدی شد. فعالیت همزمان در عرصه رباتیک و بازیهای جدی، پژوهشگران این آزمایشگاه را بر آن داشت که دست به تولید محیطهای بازی به شکل واقعیت مجازی و... بزنند. نکته حائز اهمیت این است که رباتها در کنار درمانگر حضور دارند و نقش همکار در تسهیل روند آموزش و درمان را ایفا میکنند اما این روند زمانی موثرتر خواهد بود که با همکاری مسئولین مربوطه، نتایج و تولیدات این پژوهشها مورد توجه قرار گیرد و بستر لازم برای حضور پررنگ آنها در مراکز آموزشی و درمانی فراهم شود.
طاهری همچنین گفت: ما همکاریهایی در سطح ملی و بینالمللی با مراکز علمی فعال در این حوزه داریم که از جمله میتوان به پژوهشکده مغز و دانش علومشناختی دانشگاه شهید بهشتی، پژوهشکده علوم شناختی، پژوهشگاه دانشهای بنیادی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تهران، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر و آزمایشگاه رباتیک اجتماعی دانشگاه دنور، دانشگاه ییل و دانشگاه KTH سوئد اشاره کرد.
او در پایان ضمن اشاره به پروژههای در دست پژوهش، از امکان همکاری یا سرمایهگذاری علاقمندان با قطب رباتیک دانشگاه صنعتی شریف خبر داد.