یک کارشناس بازیهای رایانهای گفت: بازیهایی که مبتنی بر تلفن همراه و رایانه ساخته و استفاده میشوند برخلاف بسیاری از باورهای غلطی که وجود دارد، موجب تقویت بینایی در افراد میشود.
به گزارش روابط عمومی بنیاد ملی بازیهای رایانهای، رضا زمانی در گفتوگو با ایسنا منطقه زنجان، اظهار کرد: افرادی که بازیهای رایانهای اکشن انجام میدهند، از دو جنبه بینایی بهتری نسبت به سایر افراد دارند؛ در ابتدا اینکه این افراد قادرند جزئیات را در یک پسزمینه درهم و برهم و شلوغ به راحتی تشخیص دهند، مثلا این افراد قادرند نوشته ریز روی نسخه را بدون اینکه از ذرهبین استفاده کنند، تشخیص دهند.
وی ادامه داد: همچنین این افراد میتوانند سطوح مختلف خاکستری را بهتر تشخیص دهند؛ برای مثال وقتی این افراد در یک فضای مهآلود رانندگی میکنند راحتتر میتوانند خودروهای مقابل را تشخیص داده و از وقوع تصادف جلوگیری کنند.
این کارشناس بازیهای رایانهای یادآور شد: این فرضیه که بازیهای اکشن و داشتن نگاه مستمر به صفحه نمایش بازی، دید چشم را ضعیف میکند، نه تنها صحیح نیست بلکه بالعکس، موجب تقویت بینایی نیز میشود و باید این نگرش غلط به بازیهای رایانهای تغییر یابد.
زمانی با اشاره به اینکه این افراد میتوانند بهتر از سایرین قدرت دنبال کردن اشیا را انجام دهند، خاطرنشان کرد: از آنجایی که این قشر مدام در بازی، ذهنشان درگیر دنبال کردن اشیا، کاراکترها و دشمن است، قدرت دنبال کردن همزمان در این افراد به طرز چشمگیری فعالتر شده و تقویت مییابد؛ به عنوان مثال تصور کنید هنگامی که مشغول رانندگی هستید، مدام باید حواستان به خودروهای کناری یا افرادی که در حال گذر از خیابان هستند، باشد تا در موقعیتهای ضروری مراقب تصادف و برخوردهای ناگهانی باشید. این افراد در یک آن میتوانند چندین شیء را در اطرافشان دنبال کرده و در ذهنشان مورد پردازش قرار دهند و تصمیماتی مناسب برای هریک اتخاذ کنند.