مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان بازیساز در زنجان با بیان اینکه بازیسازی یک کار تیمی است و حتی در بازیهای مستقل نیز حداقل 4 تا 5 مهارت و نقش وجود دارد، اظهار کرد: به همین خاطر نگاه به بازیسازی باید از حالت فردی که در آییننامه کنونی صندوق وجود دارد به سمت تیمی تغییر کند.
به گزارش روابط عمومی بنیاد ملی بازیهای رایانهای و به نقل از ایسنا، رضا زمانی با بیان اینکه ساخت بازیهای رایانهای در فهرست صندوق اعتباری هنر محسوب نمیشود، عنوان کرد: با توجه به پیگیریهای صورت گرفته، ظاهرا ساخت بازیهای رایانهای در فهرست صندوق اعتباری هنر نیست و جزو حوزههای هنر محسوب نمیشود و طی روزهای گذشته پیگیریهای متعددی از طریق استان و صندوق اعتباری هنر در این خصوص انجام شده است.
وی ادامه داد: بازیهای رایانهای در گذشته کمتر مورد توجه قرار گرفته و این موضوع تا حدی بوده است که در دولتهای قبلی با نصف و سپس صفر شدن بودجه ملی بازیهای رایانهای، کمر بازیسازی در داخل کشور شکست و پروژههای زیادی کنسل و تیمهای بازیساز از هم پاشیده شدند و جذب تیمهای خارجی گشتند.
این بازیساز تصریح کرد: افرادی که در حرفه موسیقی فعالیت میکنند هنرمند هستند، ولی بازیسازان که شب و روز خود را برای ارتقای علم و تکنولوژی بازیسازی این کشور اختصاص دادهاند، هنرمند محسوب نمیشوند.
زمانی، با بیان اینکه بازیسازی یک کار تیمی است و حتی در بازیهای مستقل نیز حداقل 4 تا 5 مهارت و نقش وجود دارد، اظهار کرد: پس نگاه به بازیسازی باید از حالت فردی که در آییننامه کنونی صندوق وجود دارد به سمت تیمی تغییر کند.
این کارشناس یادآور شد: در آییننامه کنونی بیمه هریک از افراد بهصورت خویشفرما تلقی میشود، در حالی که در شرکتهای بازیسازی این مقوله کاملا متفاوت است. شرکتهای بازیساز بهطور مستمر مورد بازرسی تامین اجتماعی قرار میگیرند و وجود نام افراد شاغل در شرکتها در لیست بیمه آن شرکتها، ملاک بازرس بیمه است و این نکته توجه به مشکل بیمه بازیسازان را بیش از پیش پررنگتر میکند.
زمانی گفت: شرکتهای بازیسازی که دانشبنیان هستند، جهت تمدید درجه دانشبنیانی در سالهای آتی میبایست دارای لیست بیمه کارکنان به حدنصاب باشند، در غیر اینصورت امکان تمدید وجود ندارد. همچنین شرکتهای بازیساز مستقر در پارک علم و فناوری عموما طبق آییننامه باید دارای لیست بیمه کارکنان به نام شرکت باشند و گرنه در پایشهای سالانه دچار مشکل خواهند شد.
این کارشناس بازیهای رایانهای افزود: از آنجاییکه امور مربوط به بازیسازی به بنیاد ملی بازیهای رایانهای واگذار شده است، پیشنهاد میشود این بنیاد با فراهم آوردن سازوکارهای مشخص، قوانینی را برای تایید فعالیت یک شرکت بازیسازی قرار دهد تا شرکتهایی که در شروع کار هستند و هنوز تولید محصول نداشتهاند و تنها مجوز ساخت بازی را دریافت کردهاند نیز بتوانند مشمول دریافت خدمات از صندوق اعتباری هنر شوند. همچنین شرکتهایی که دارای تولیدات شناخته شده و با سابقهای که وجود دارند تاییدیه استفاده از خدمات بیمه هنرمندان را دریافت کنند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: هماکنون صنعت بازیسازی نیازمند حمایت از سوی مسئولان و سایر دستگاههای ذیربط است و امیدواریم تا قشر بازیساز نیز با حمایتهای دولت، تحت پوشش بیمه اعتباری هنرمندان قرار گیرد.
مجید
٠٨ ارديبهشت ١٣٩٥ ١١:٤١به فعالیتهای تیمی یا گروهی کاملاْ جدی باید توجه بشه... آقا یک دست صدا نداره ..