تبدیل ارومیه به شهری عاری از بازی‌های رایانه‌ای غیرمجاز

با دستور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر تشکیل ستادمبارزه با بازی‌های رایانه‌ای غیرمجاز و توسعه این ستاد در غالب ستادهای استانی، چندماهی است که به‌صورت مداوم مراکز توزیع بازی‌های رایانه‌ای سراسر کشور مورد بازرسیقرار می‌گیرند. اما در ارومیه که آلوده‌ترین شهر از نظر بازی‌های رایانه‌ایغیرمجاز بوده، اتفاق کاملتری رخ داده و در مدتی کوتاه آن را به شهری عاری از بازی‌هایرایانه‌ای غیرمجاز تبدیل کرده است. 

مصطفی محمودی مسئول این ستاد در استان آذربایجان غربی بهوضعیت نامناسب بازار بازی‌های رایانه‌ای غیرمجاز در سال گذشته اشاره کرد و گفت: بررسی‌هاو مطالعات انجام گرفته در طول سال گذشته، ارومیه را به عنوان آلوده‌ترین شهر از حیثبازی‌های رایانه‌ای ناسالم نشان می‌داد. 

وی افزود: با همکاری دستگاه‌های اجرایی و نهادهای مختلف تلاششد ارومیه به یک شهر عاری از بازی‌های ناسالم رایانه‌ای تبدیل شود که خوشبختانهقدم‌های بسیار مثبتی برداشته شده است.

 

نتیجه همکاری تمامی دستگاه‌های مرتبط

فعالیت ستاد مبارزه با بازی‌های رایانه‌ای غیرمجاز در استانارومیه همه دستگاه‌ها و مسئولین استان را بسیج کرد تا جایی که نماینده ولی فقیه دراستان پای کار آمد و شخصا برای همسو کردن تمامی دستگاه‌های اجرایی استان اقدامکرد. حضور پررنگ حجت الاسلام و المسلمین قریشی به عنوان نماینده ولی فقیه و امامجمعه استان ارومیه در روند تصمیم‌گیری باعث شد تا مسئولین استان با جدیت بیش‌تریوارد عرصه شوند.

از جمله برگزاری جلسه‌ای با اعضای شورای فرهنگ عمومی استان درمحل دفتر امام جمعه که در نهایت به تشکیل کارگروهی متشکل از اداره کل ارشاد، نیرویانتظامی، آموزش و پرورش و صدا و سیمای استان منجر شد و تمامی دستگاه‌های مرتبط رابرای پاک‌سازی شهر بسیج کرد.

از دیگر مصوبات این جلسه می‌توان به برگزاری کارگاه‌هایآموزشی برای مربیان آموزشی و اولیای دانش‌آموزان اشاره کرد که از بُعد فرهنگی کارمهمی به حساب می‌آید.

پس از تشکیل کارگروه تخصصی و برگزاری جلسه، مصوب شد تا صداو سیمای استان بخشی از اخبار را تحت عنوان گزارش ویژه خبری به تشریح آسیب‌هایاجتماعی بازی‌های رایانه‌ای غیرمجاز اختصاص دهد.

 

صیانت از آثار مجاز و فعالان قانونی در بازار قانونی

مصطفی محمودی با اظهار اینکه حدود 50 درصد فیلم‌ها و بازی‌هایرایانه‌ای از فروشگاه‌ها خریداری می‌شود و نیمی دیگر از فضای مجازی خریداری شده یادانلود می‌شود، تاکید کرد: هدف اصلی ما در ستاد این است که ویترین عرضه بازی را پاک‌سازیکنیم تا خانواده‌ها دغدغه‌ای بابت خرید از مراکز توزیع نداشته باشند.

وی برنامه‌ریزی و هماهنگی با مراجع تصمیم‌گیرنده و تاثیرگذاردر ارتباط با مهندسی فرهنگی کشورمان همچنین استان مرزی آذربایجان غربی، هدایت و حمایتتولیدکننده‌های آثار فرهنگی، هنری، رسانه‌ای، استفاده از ظرفیت‌های دانشگاهی و مراکزعلمی را امری لازم و ضروری دانست.

 

 

با همت مسئولان اجرایی کشور می‌توان مراکز توزیع را پاک کرد

با توجه به تاکید مقام معظم رهبری نسبت به مسئله نفوذ،بخصوص نفوذ فرهنگی، لازم است تا اثرات منفی بازی‌های رایانه‌ای غیرمجاز به عنوانرسانه‌ای که نفوذ بسیاری در بین مخاطب کم و سال کشور دارد، مورد توجه قرار گیرد.

فعالیت ستاد مبارزه با بازی‌های غیرمجاز رایانه‌ای در استانآذربایجان غربی نشان از آن دارد که با همت دستگاه‌ها و مسئولان اجرایی رده بالا درهر استان، می‌توان به صیانت از آثار مجاز پرداخت و تا حد ممکن از توزیع بازی‌هایغیرمجاز رایانه‌ای جلوگیری بعمل آورد.