برنامه ملی بازی‌های رایانه‌ای در نوبت تصویب خاک می‌خورد

در تیتر یک روزنامه فناوارن مطلبی با عنوان برنامه ملی بازی‌های رایانه‌ای در نوبت تصویب خاک می‌خورد چاپ شد و در ادامه مطلب می خوانیم  برنامه ملی بازی‌های رایانه‌ای با وجود گذشت چهار ماه از تصویبش در کمیسیون عالی ارتقای محتوای مرکز ملی فضای مجازی، همچنان در صف انتظار تصویب شورای عالی فضای مجازی خاک می‌خورد.

به گزارش روابط عمومی بنیاد ملی بازی های رایانه ای به نقل از فناوران، کمیسیون عالی ارتقای محتوای مرکز ملی فضای مجازی، برنامه ملی بازی‌های رایانه‌ای را برای طرح در شورای عالی فضای مجازی بهمن ماه گذشته به تصویب رساند.

سیاست‌های بهبود آموزش و مهارت بازی‌سازی یکی از این مصوباتی است که در صورت اجرایی شدن آن توسط دستگاه‌های ذیربط، نیروی انسانی مورد نیاز صنعت بازی‏های رایانه‏‌ای کشور در حوزه‌های فنی و محتوایی جهت طراحی صدها بازی رایانه‌ای قوی و جذاب پرورش پیدا خواهند کرد.

مصوبه ساماندهی توزیع فیزیکی و دیجیتال بازی‏های رایانه‏‌ای که کارخانه‌ها، توزیع کنندگان، خرده فروشان و سایت‌های توزیع کننده بازی را در بر می‌گیرد، بخش دیگری از این مصوبات است که در صورت تصویب نهایی و ابلاغ آن، فروش بازی‏های رایانه‏‌ای داخلی و خارجی در کشور توسط دستگاه‌های ذیربط ساماندهی شده و توزیع بازی‌های غیر مجاز کاهش می‌یابد و زمینه رقابت برای بازی سازان داخلی فراهم خواهد شد. اما این مصوبه هنوز شانس مطرح شدن در شورای عالی فضای مجازی برای تصویب نهایی را پیدا نکرده است.

دبیرکمیسیون عالی ارتقای محتوای مرکز ملی فضای مجازی در این مورد به ایرنا گفت: برنامه ملی بازی‌های رایانه‌ای در این کمیسیون به تصویب رسیده است.

علیرضا کشاورز افزود: بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نقش محوری در این برنامه ملی دارد و در کنار آن دیگر نهادها مانند وزارت علوم و آموزش و پرورش فعالیت می‌کنند.

وی در مورد نحوه بررسی موارد مختلف در حوزه محتوای فضای مجازی گفت: در خرداد ماه سال گذشته مصوبه‌ای در شورای عالی فضای مجازی شامل 28 عنوان فعالیت به عنوان اقدامات اساسی تصویب شد و شورای عالی مرکز ملی فضای مجازی را مکلف کرد تا در خصوص هریک از این اقدامات اساسی یک برنامه ملی استخراج کند و حتی تعیین کرد این برنامه‌های ملی باید در کدام یک از کمیسیون‌های مرکز ملی فضای مجازی باید بررسی شود.

وی افزود: بازی‌های رایانه‌ای، لزوم ایجاد بانک‌های اطلاعاتی الکترونیکی، خط و زبان فاسی در فضای مجازی، رسانه‌های اجتماعی، آنتی ویروس، سیستم عامل، سند ملی توسعه فاوا (فناوری اطلاعات و ارتباطات) از جمله این موارد بود.

دبیر کمیسیون عالی ارتقای محتوای مرکز ملی فضای مجازی از تدوین برنامه ملی در تمامی موارد یاد شده در کمیسیون متبوعش خبر داد و گفت: در هر یک از موارد یاد شده قرار است یک برنامه ملی تدوین شود.

وی افزود: قبل از هر اقدام در خصوص موارد یاد شده یک کمیته ملی با عضویت تمامی دستگاه‌های مرتبط تشکیل می‌شود تا راهبردهای لازم را پیشنهاد دهد، برای مثال در خصوص برنامه بازی‌های رایانه‌ای ابتدا در کمیته بازی‌های‌رایانه‌ای بحث شد و در مرحله بعدی وارد کمیسیون عالی ارتقای محتوای مرکز ملی فضای مجازی شد.

وی گفت: این برنامه‌ها عموما تقسیم کار بین دستگاه‌ها محسوب می‌شود تا از موازی کاری‌ها جلوگیری کرده و هماهنگی بیشتری بین نهادهای مختلف ایجاد کند.

دبیر کمیسیون عالی ارتقای محتوای مرکز ملی فضای مجازی خاطرنشان کرد: هم اکنون برنامه‌های دانش‌نامه‌های برخط‌، کتابخانه‌های دیجیتال، آینده پژوهی در حوزه محتوای فضای مجازی در حال بررسی است.