توانایی ما از کشورهای سردمدار گیم کمتر نیست

یک هنرمند و مدرس عرصه طراحی و گرافیک گفت: توانایی هنرمندان و نویسندگان ایرانی از کشورهایی که خود را سردمدار ساخت گیم می‌دانند، اگر بیشتر نباشد، کمتر نیست.

محمد خزایی، هنرمند و مدرس عرصه طراحی و گرافیک درآستانه برگزاری چهارمین جشنواره بازی‌های رایانه‌ای تهران، با اشاره به اهمیت هنر گرافیک و طراحی در ساخت گیم گفت: کلید حضور فرهنگ ایرانی در بازی‌های رایانه‌ای در دستان هنرمندان برجسته ایرانی است و ما باید نقش این هنرمندان را در توسعه این صنعت جدی بگیریم. بازی‌های ایرانی در صورتی جهانی خواهد شد که طراحی فضا و مراحل مختلف آن برای اغلب علاقه‌مندان گیم جذاب باشد و برای تحقق این هدف ما نیازمند هنر گرافیک، تصویرگری و داستان‌نویسی هستیم.  وی افزود: هنر گرافیک یک هنر تزئینی است، با نیم‌نگاهی به پیرامون‌ خود متوجه اهمیت این هنر در زندگی می‌شویم، مثلاً دیوار مقابل ما، کاشی‌ها، طراحی پیراهن همه و همه تأیید‌کننده این موضوع است که چقدر ما با این هنر تزئینی هماهنگ هستیم و تصور زندگی بدون این تزئینات برایمان سخت است.  

خزایی کلید حضور فرهنگ ایرانی را در دستان هنرمندان گرافیک عنوان کرد و یادآور شد: هنرمندان ایرانی از یک سو با موتیف‌ها و نقش‌مایه‌های تزئینی می‌توانند در گیم‌ها فضای ایرانی ایجاد کنند و از سوی دیگر نویسندگان می‌توانند قصه‌های جذابی با الهام از فرهنگ ایرانی که گنجینه عظیم هنری را در خود پنهان کرده است بنویسند؛ اما متأسفانه از این ظرفیت‌ها استفاده درستی نمی‌شود.  این هنرمند بیان کرد که بازی‌های ایرانی هم باید قصه‌های قوی و مخاطب‌پسندی داشته باشند و هم با گرافیک بالا مخاطب را وارد فضای بازی کنند. اگر این دو اتفاق در صنعت گیم ایران نیفتد مخاطب از فرآورده‌های این حوزه روی‌گردان خواهد شد.  وی ادامه داد: توانایی هنرمندان و نویسندگان ایرانی از کشورهایی که خود را سردمدار ساخت گیم می‌دانند، اگر بیشتر نباشد، کمتر نیست. دانشجویان ما خیلی با‌انگیزه هستند اما تاکنون زمینه مساعدی برای فعالیت آنها فراهم نشده است.  خزایی در پایان تصریح کرد: حدود یک دهه گذشته کشورهایی چون بنگلادش و هند در زمینه انیمیشن‌سازی توانمندی نداشتند. در حالی ‌که ایران از کشورهای پیشرفته در این حوزه بود. اما امروز شاهد هستیم که انیمیشن در این دو کشور چقدر رشد کرده است و کشور ما با وجود سابقه درخشان و تجربه درجا زده است، دلیل این اتفاق نیز روشن است چون به هنرمندان جوان ایرانی توجه کافی نشده است یا آنکه اگر کسی در گوشه تنهایی کاری کرده به نسل جوان معرفی نشده است.  یادآور می‌شود، آئین اختتامیه چهارمین جشنواره بازی‌های رایانه‌ای تهران 21 مهرماه در برج میلاد برگزار می‌شود.

http://javanonline.ir/fa/mobile/681233