اگر بگوییم پایه و اساس دنیای گیم کنسول ها هستند، دروغ نگفته ایم. به این دلیل که اگر کنسول ها نبودند دنیای گیم هر روز پسرفت می کرد و به عقب باز می گشت چون که کامپیوتر ها عموماً وسیله ای برای بازی کردن نیستند و به همین دلیل کنسول ها به وجود آمدند تا این صنعت نوپا که در همان ابتدا رو به مرگ بود را بهبود ببخشند و به قلّه های پیشرفت برسانند؛ وحال می توان گفت امری جدا نشدنی از دنیای گیم هستند.
همچنین گفتنی است، دنیای گیم از سال ۱۹۵۰ رسماً آغاز شد و اولین بازی های ویدیویی در طی همین سال منتشر شدند، ولی تا سال ۱۹۷۲ خبری از کنسول های بازی نبود و بیشتر بازی ها بر روی کامپیوتر های شخصی اولیه اجرا می شدند. با این وجود می توان گفت رگ و ریشه های صنعت نوپای گیم به کامپیوتر های شخصی باز می گردد، با این حال کنسول ها در جایگاه خاصی از دیدگاه گیمران قرار دارند. در مبان تمامی کنسول هایی که از ابتای این صعنت پای به جهان نهادند بعضی ها موفق بوده و فروشی ویران کننده را به همراه داشته اند و همچنین بعضی از این کنسول ها نیز به دلایل مخلفی چندان موفق و راضی کننده نبوده و فروشی کمتر از انتظار و پایین را به همراه داشته است؛ حال در این مقاله با ۱۰ عدد از پرفروشترین کنسول های تاریخ دنیای گیم همراه باشید.
10. Nintendo NES
سازنده و ناشر: Nintendo
نوع کنسول: خانگی
نسل: سوم
سال انتشار: ۱۹۸۳
Nintendo Entertainment System یا به اختصار NES، یکی از انقلاب گران صنعت گیم می باشد؛ در حالی که صنعت گیم دوباره پس از نسل دوم روندی نزولی را طی می کرد، این کنسول با دادن شوکی دوباره این صنعت رو به زوال را زنده کرد. این کنسول ۸ بیتی در سال ۱۹۸۳ توسط شرکت ژاپنی نینتندو پروسه ی ساختش به اتمام رسید و در طی همین سال منتشر شد. این کنسول در هنگام انتشار قیمتی بالغ بر ۱۴۸۰۰ ین در ژاپن داشت؛ قیمت این کنسول در اروپا ۲۹۹ دلار بود. جالب اینجاست بدانید که پرفروش ترین بازی رایانه ای تاریخ نیز بر روی این کنسول منتشر شد؛ عنوان Super Mario Bros فروشی بالغ بر ۴۰ میلیون نسخه در پکیج کرد! فروش این عنوان آقدر زیاد بود که د کتاب رکورد های گینس نیز ثبت شد. از دیگر انحصاری های بزرگ این کنسول به غیر از عنوان Super Mario Bros می توان به عناوین بزرگی همچون The Legend Of Zelda و Mega man اشاره کرد.
این کنسول تا پایان توقف تولیدش در ژاپن مطابق با سال ۲۰۰۳ فروشی بالغ بر ۶۱ میلیون نسخه کرد که فروش اعظم این کنسول در آمریکای شمالی بود که در حدود ۳۴ میلیون نسخه فروش کرد! در دیگر نقاط جهان هم این کنسول فروش خوبی به همراه داشت؛ این کنسول در ژاپن حدود ۱۹ میلیون نسخه و در اروپا و استرالیا حدود ۸ میلیون نسخه فروش کرد.
9.PlayStation 3
سازنده: Sony
نوع کنسول: خانگی
نسل: هفتم
سال انتشار: ۲۰۰۶
کنسول PS3 یکی از جنجال بر انگیز ترین کنسول های نسل قبل یعنی نسل هفتم بود؛ این کنسول ابتدا در بزرگترین همایش گیمی جهان یعنی E3 در سال ۲۰۰۵ معرفی شد. در ابتدای راه کنسول PS3 در دو مدل معرفی شد؛ یک مدل که دارای یک حافظه ی ۲۰ گیگابایتی بود و قیمتتی بالغ بر ۴۹۹ دلار داشت! مدل دیگری نیز دارای حافظه ای ۶۰ گیگابایتی بود که قیمت آن صد دلار از مدل ۲۰ گیگابایتی خود بیشتر بود؛ ۵۹۹ دلار. البته دلیل قیمت بالای این کنسول تنها حافظه ی زیاد آن نبود بلکه قابلیت های دیگری مانند Wi-Fi، Ram Reader و نشان نقره ای PlayStation 3 بر روی بدنه اش داشت. نکته ی قابل توجه اینجاست که کنسول PS3 بزرگترین و حجیم ترین کنسول تاریخ نیز لقب گرفت؛ چون این کنسول ابعادی در حدود ۲٫۴*۳٫۵*۹۸ داشت. بعد ها مدل های دیگری از این کنسول نیز منتشر شدند که عیوب و اشکالات این کنسول را برطرف می کردند، مِن جمله مدل های Fat، Slim و Super Slim که هر کدام سعی بر بهتر کردن این کنسول داشتند. از دیگر ویژگی های بارز این کنسول داشتن عناوین انحصاری و بزرگ بود که از موفق ترین آن ها می توان به سری موفق و تا حدودی افسانه ای آنچارتد اشاره کرد؛ از دیگرِ این عناوین می توان به The Last Of Us, Little Big Planet, Killzone, Heavy Rain, InFamus و… اشاره کرد.
این کنسول تا آخرین اعلامیه توسط شرکت سونی فروشی بالغ بر ۸۰ میلیون دستگاه در سراسر جهان داشته است که نسبت به دیگر کنسول های خانواده خود تقریباً فروش کمتری داشته است؛ مهمترین دلیل آن را می توان قیمت نجومی سونی در ابتدای انتشار این کنسول دانست که باعث شد خیلی از طرفداران به سمت رقیب این کنسول یعنی XBOX 360 سوق پیدا کنند.
8. Play Station Portable
سازنده و ناشر: Sony
نوع کنسول: دستی
نسل: هفتم
سال انتشار: ۲۰۰۴ در ژاپن، ۲۰۰۵ در سایر نقاط جهان
Play Station Portable یا به اختصار PSP کنسول دستی نسل هفتم شرکت سونی می باشد؛ این کنسول پس از انتشار طرفداران بسیار زیادی پیدا کرد؛ اصلی ترین دلایل این امر را می توان قابلیت های ویژگی های بسیار زیاد و منحصر به فرد آن دانست. از مهمترین این قابلیت ها می توان به امکان اتصال حافظه جانبی بسیار زیاد، کنترل کردن از راه دورِ Play Station 3، وجود وای-فای، وزن کم و رنگ بندی فوق العاده ی آن دانست. این کنسول در مدل های PSP 1 ( یا همان معمولی)، PSP Slim، PSP 3000 و PSP GO منتشر شد. این کنسول به دلیل تنوع بالا در مدل هایش قیمت های متفاوتی نیز داشت. جالب است بدانید این کنسول در روز اول لانچ در ژاپن حدود ۲۰۰ هزار نسخه فروخت. در هنگام لانچ در دیگر نقاط جهان نیز PSP فروش فوقالعادهای کرد؛ به عنوان مثال این کنسول در طی دو روز ۵۰۰,۰۰۰ دستگاه فروخت! از مهمترین انحصاری هایی که در طول عمر این کنسول منتشر شدند میتوان به Monster hunter Portable و God of war: Chains of olympus اشاره کرد که پروفروشترین آن ها Monster Hunter Portable بود که توانست در این کنسول فروشی بالغ بر ۴ میلیون نسخه داشته باشد.
کنسول PSP در انواع و گوناگونی مدلهایش توانست ۸۰ میلیون نسخه بفروش برساند. ساخت این کنسول در بعضی از نقاط جهان اوایل همین امسال؛ سال ۲۰۱۴ پایان یافت و تا پایان امسال فروش این کنسول سر تا سر جهان پایان مییابد.
7. Game Boy Advance
سازنده و ناشر: Nintendo
نوع کنسول: دستی
نسل: ششم
سال انتشار: ۲۰۰۱
خیلی از گیمرانی که عاشق کنسولهایِ دستی و بازیهایِ کوچک تر هستند مطمئناً نسل ششم خدمت کنسول “گیم بوی ادونس” ارادت داشته اند و با این کنسول بازی های بسیار زیادی را شخم زده اند! گیم بوی ادونس، از مدل ها و طراحی ساده ای برخوردار است و همانند تمامی کنسول های دستی، در دو طرف کنسول دکمه هایش قرار دارند و میان آن ها یک صفحه نمایش چند اینچی کوچک وجود دارد. این کنسول قدرت سخت افزاری چندانی نداشت ولی در عین حال با قیمت نسبتاً پایین خود طیف بسیاری از گیمران را به سمت خود جذب کرد. انحصاری ها همواره برگ برنده ی نینتندو در سال های گذشته بوده و همین مورد بر حال و هوای گیم بوی ادونس هم صدق میکند؛ از برترین انحصاری های این کنسول که فروش چندین میلیونی را در نیز داشته اند می توان به Pokémon Ruby and Sapphire یا Mario kart اشاره کرد. البته شایان به ذکر است که Pokémon Ruby and Sapphire توانست به پر فروش ترین بازی این کنسول تبدیل شود!
این کنسول تا اواخر ساخت خود فروشی بالغ بر ۸۱ میلیون داشت!
6. Xbox 360
سازنده و ناشر: Microsoft
نوع کنسول: خانگی
نسل: هفتم
سال انتشار: ۲۰۰۵
پس از شکست در نسل ششم مایکروسافت در مقابل سونی، تصمیم بر آن گرفت که باری دیگر شانس خود را بیازماید؛ با ورود کنسول X360 به بازار و آمدن انحصاری های مختلف و رنگارنگ رقابت سختی با کنسول رقیب PS3 آغاز شد و این رقابت تا آخرین ماه هایِ سال ۲۰۱۳ ادامه یافت و هنوز هم ادامه مییابد. کنسول X360 با به همراه داشتم یک وسیله به نام Kinect توانست دل همه را به دست آورد و انتشار زود تر این کنسول نسبت کنسول شرکت سونی فروش را هم بالاتر برد. در این میان، وجود انحصاری هایِ نامدار و بزرگی چون سری Halo، Gears Of War، Forza، Forza Horizon توانست در همان اولین ماه ها چه از لحاظ فروش و چه از لحاظ مخاطب فاصله محسوسی از رقیب خود بگیرد. بعد ها از این کنسول مدل های زیادی و مطابق با بازی های بزرگی چون هیلو یا فورزا منتشر شد و با فروش بالای آنها دیگر سونی خود را شکست خورده میدید، اما در اواخر نسل فروش کنسول سونی هم بسیار زیاد شد تا رقابت تنگاتنگ در آخرین لحظات پابرجا باشد.
کنسول Xbox 360 تا آخرین آمار های منتشر شده از سوی مایکرو سافت فروشی بالغ بر ۸۳ میلیون نسخه داشته است! البته باید ذکر کرد که این آمار به روز تر از آمار منتشر شده از سوی سونی منتشر شده است!
http://par30game.ir/%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D9%87-%D9%BE%D8%B1-%D9%81%D8%B1%D9%88%D8%B4-%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86-%DA%A9%D9%86%D8%B3%D9%88%D9%84-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%AE/