استاد رشته جامعه شناسی گفت که اگر استفاده از بازیهای رایانهای برای یک زمان مشخص و در سن مناسب باشد، میتواند سبب افزایش یادگیری، تخلیه هیجانات و ارتقای مهارت یادگیری رایانه در افراد شود.
به گزارش معاونت ارتباطات بنیاد ملی بازی های رایانه ای، «محمد سعید ذکایی» افزود: اکنون تمامی گروه های سنی از کودک گرفته تا بزرگسال با مقوله بازی های رایانه ای درگیرند.
این استاد جامعه شناسی به اثرات استفاده بی رویه از تولیدات گیم اشاره کرد و ادامه داد: استفاده غیر متعارف از بازهای رایانه ای بخصوص خارج از دایره مجاز سنی برای کودکان و نوجوانان علاوه بر ایجاد تنبلی، افزایش وزن به بروز خشونت رفتاری و در نهایت اعتیاد به گیم منجر خواهد شد .
ذکایی توضیح داد: در کشور هایی همچون ژاپن به جهت استفاده زیاد از رایانه و گیم، کمپ هایی برای ترک افراد از بازی رایانه ای ساخته شده است.
به عقیده این جامعه شناس، برای تولید بازی های رایانه ای در داخل ابتدا می بایست نظر و علاقه مخاطبان مد نظر قرار گیرد و این تولیدات بر اساس یک استاندارد معقول و جذاب وارد بازار مصرف شود.
استاد رشته جامعه شناسی با تاکید بر اینکه زمان استفاده از گیم باید تنظیم شده باشد ادامه داد: اگر بازی رایانه ای جای گپ و گفتمان خانوادگی، حضور جمع دور سفره غذا و مهمانی ها را بگیرد والدین باید فکر اساسی در خصوص نحوه استفاده فرزندشان از این نوع بازی ها انجام دهند. با تنظیم برنامه و ساعت مشخص برای گیم می توان از بروز مشکلاتی همانند منزوی شدن جلوگیری کرد.
به گفته ذکایی، با تولید بازی های بومی، جذاب و مطابق فرهنگ ایرانی و طراحی مهیج به دست طراحان و تولید کنندگان می توان با بازی های خارجی رقابت کرد و بازار را در اختیار تولیدات وطنی قرار داد.