گیم اکنون به عنوان یکی از ارکان صنعت سرگرمی با در اختیار داشتن انبوه مخاطبان در جهان مطرح بوده و ایران در این گستره در ردیف صاحبان این هنر – صنعت به شمار میرود.
گیم اگرچه صنعتی جوان در میان کشورها بخصوص در چرخه تولید در کشورمان محسوب می شود اما به دلیل اقبال مخاطبان به این بخش از صنعت سرگرمی دارای اهمیت بسزایی است.
جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری پیشرو در جهان اسلام و منطقه خاورمیانه ، چرخه تولید بازیهای رایانه ای را در اختیار داشته واز جایگاه ممتازی در قاره آسیا و عرصه بین المللی برخوردار است.
حضور چشمگیر و مستمر تولیدکنندگان ایرانی در مجامع و رویدادهای جهانی گیم و تحسین کشورهای پیشرفته و صاحب این صنعت از پیشرفت شگرف فعالان کشورمان در این عرصه اهمیت تداوم توفیق در گستره یادشده را مضاعف می سازد.
به عقیده بسیاری از کارشناسان فارغ از توجه جدی و سرمایه گذاری اساسی در صنعت گیم به دلیل اقبال گسترده و ضرورت درآمدزایی مناسب در این حوزه ، معرفی تولیدات داخلی به مصرف کننده وطنی و ذائقه سازی برای ایجاد رونق در اقتصاد این بخش به عنوان یک رویکرد اساسی می بایست در محور برنامه های نهادهای مسول این بخش قرار گیرد.
بر این اساس برگزاری نمایشگاههای ملی و استانی گیم به عنوان رویکردی موثر در جهت تولیدات داخلی ، آگاه سازی مخاطب از کیفیت و نوع بازیهای ایرانی و فرهنگ سازی در جهت مصرف این کالای فرهنگی متناسب با سن و علایق مخاطب – معرفی رده بندی سنی بازیهای رایانه ای- در برنامه های خرد و کلان نهادهای مسوول قرار می گیرد.
بنیاد ملی بازیهای رایانه ای که متولی صنعت گیم کشور محسوب می شود ، علاوه بر برگزاری نمایشگاه بین المللی بازیهای رایانه ای تهران برپایی نمایشگاههای استانی گیم را به عنوان برنامه محوری و در جهت تحقق اهداف یادشده در دستور کار دارد.
برگزاری نمایشگاههای استانی بازیهای رایانه ای در مازندران ، مشهد و قم از گام های برنامه ای - اجرایی برای کشف استعدادهای جدید در این عرصه ، معرفی تولیدات ایرانی در نقاط مختلف کشور و ذائقه سازی در حوزه مصرف با اتکا به داشته های بومی است .
به اعتقاد بسیاری از فعالان عرصه گیم برگزاری نمایشگاههای استانی ، بستری برای افزایش مخاطب و ایجاد مطمئن عرضه در جهت درآمدزایی و ارتقای کیفی محصولات داخلی متناسب با خواست و نیاز مخاطب است.
تولید کننده بازی رایانه ای تب یخ زده معتقد است که برپایی نمایشگاه ها بازی های رایانه ای در نقاط مختلف کشور در معرفی آثار ایرانی تاثیر گذار است .
فرامرز محمود ند می گوید: با استفاده از توانمندی تولیدکنندگان سراسر کشور تولیدات داخلی از لحاظ کمی و کیفی رشد چشمگیری خواهد داشت .
این تولید کننده بازی رایانه ای ، نمایشگاههای استانی گیم را در ارتقای سطح کیفی بازی های رایانه ای مفید می داند و می افزاید : متولی بازی های رایانه ای بایستی به تمام تولیدکنندگان داخلی در تهران و هر استان دیگر به یک چشم نگاه کرده و اجازه خودنمایی به تمام افراد بدهد .
محمودوند جذب نخبگان شهرستانی درعرصه گیم را از دیگر دستاوردهای برپایی نمایشگاه استانی گیم عنوان می کند و یادآور می شود: نخبگان شهرستانی درعرصه گیم از طریق این رویداد ها معرفی و زمینه حمایت منطقی از آنها فراهم می شود.
مدیرعامل شرکت فن آوران اونیک نیز می گوید: حضور شرکت های بازی ساز در نمایشگاه استانی گیم این امکان را به وجود می آورد تا با سنت و ارزش های دیگر شهرهای استانی آشنا و راه برای تولید بازی های بومی هموار شود.
محمد علی عباس پور به نمایشگاه استانی گیم در قم اشاره می کند و ادامه می دهد: از دستاوردهای مهم این رویداد آشنایی خانواده ها با محتوای تولیدات داخلی است .
وی می گوید: مخاطبان بازی رایانه ای را عموما کودکان، نوجوانان و جوانان تشکیل می دهند و از سنین پایین بازی رایانه ای در زندگی روزمره آنها نقش داشته و با محتوا ی این اثر به طور کامل آشنا هستند.
مدیر عامل فن آوران اونیک با یادآوری اینکه اطلاع رسانی در زمینه بازی ریانه ای به خانواده ها لازم و ضروری است ،توضیح می دهد: نبود اطلاعات کامل در زمینه گیم از عواملی است که سبب می شود تا خانواده ها نتوانند در این حوزه با فرزندانشان هم سو شوند، برپایی نمایشگاه های رایانه ای استانی در نقاط مختلف کشور این امکان را برای هر دو گروه فراهم می کند تا با دستاوردهای جدید داخلی و خارجی صنعت گیم آشنا شوند.
عباس پور ،الگوگیری از بازی های سنتی در ساخت بازی های رایانه ای بومی را مفید می داند و یادآور می شود که برپایی نمایشگاه استانی این امکان را برای بازی سازان ایجاد می کند تا از نزدیک با ارزش ها و سنت های استان های مختلف کشور آشنا و برای تولید بازی رایانه ای مورد علاقه استان های مختلف قدم بردارند.
سید طه رسولی دیگر تولید کننده بازی رایانه ای همچنین برگزاری نمایشگاههای استانی گیم را مهمترین عامل ایجاد ظرفیت در بازار بازی عنوان می کند و می افزاید: برنامه ریزی در برپایی نمایشگاه های فرهنگی می تواند در فرهنگسازی در زمینه گیم موثر باشد.
این تولید کننده بازی های رایانه ای استقبال از نمایشگاه استانی بازیهای رایانه ای در مشهد را نشانگر علاقه مندی دیگر شهرهای کشور به این عرصه دانست و گفت: شهرهای مختلف کشور برای اولین بار این رویداد فرهنگی را در شهر شان تجربه می کنند و همین امر سبب می شود تا از فرصت پیش آمده برای برقراری ارتباط با تولید کنندگان بازی های رایانه ای استفاده کنند.
به عقیده رسولی، مخاطب شناسی مهمترین ارکان برپایی نمایشگاههای استانی گیم بوده و شناخت نیاز بازار، توجه به سنت ها و فرهنگ های شهرهای مختلف کشور می تواند دست اندرکاران این حوزه را در هرچه بهتر برگزاری نمایشگاههای استانی یاری دهد.
رسولی، رده بندی سنی بازی های رایانه ای را از دیگر ملاک های برگزاری نمایشگاه های استانی عنوان می کند و می گوید: متاسفانه به دلیل نبود نظارت صحیح بخش های نظارتی شاهد ارایه بازیهای رایانه ای بدون هیچ محدودیتی هستیم که این مساله می تواند در چرخه اقتصادی و فرهنگی کشور اثر مفنی داشته باشد.
رییس انجمن جامعه شناسان نیز معتقد است که در بحث گیم باید به فرهنگ و هویت ملی توجه شود چراکه اقشارمختلف با گویش و فرهنگ متفاوت در سراسر ایران ،مخاطب این هنر _صنعت نو ظهور هستند .
امان الله قرائی مقدم به خرده فرهنگ های مناطق مختلف کشور اشاره می کند و ادامه می دهد: بازی های رایانه ای اگر با توجه به خرده فرهنگ ها تولید شود، می تواند در زمینه حفظ بازی های سنتی مفید باشد.
وی یادآور می شود: بازی های سنتی مانند چوگان ،بازی شبانه و بازی روزانه با رشد فناوری آرام آرام به فراموشی سپرده شده ،این قبیل بازی ها می تواند نمونه مناسب برای تولیدگیم و نگرش سنت ها قرار گیرد.
قرائی مقدم برگزاری نمایشگاه های استانی بازی های رایانه ای را اثر گذار می داند و توضیح می دهد: برگزاری چنین رویدادهایی که رویکرد فرهنگی دارد می تواند زمینه ساز رشد صنعت گیم کشور مطابق با سنت ایرانی باشد و زمینه آشنایی همگان را با تولیدات داخلی فراهم می کند.
رییس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی نیز به برپایی سومین نمایشگاه استانی بازی های رایانه ای در استان قم اشاره می کند و می افزاید: قم با توجه به قرارگیری جغرافیایی و مهاجرت گروه های مختلف با گویش متفاوت برای ادامه تحصیل از دیگر نقاط کشور دارای اهمیت بیشتری است وبه طور یقین برپایی رویداد فرهنگی همچون گیم در این استان با استقبال فراوان روبه رو می شود.
لاله افتخاری ادامه می دهد: روحانیون و طلبه های که از دیگر کشورها برای ادامه تحصیل به این استان مهاجرت کرده اند می توانند عامل مهم درمعرفی بازی های رایانه ای ایرانی در دیگر کشورها نیزباشند.
سومین نمایشگاه استانی بازیهای رایانه ای از 16 تا 19 آبان ماه در قم برپاست .