بنیاد ملی بازیهای رایانهای طی سالهای گذشته با ارائه ساختار همگرا به حمایت از تیمهای بازیساز پرداخته است. اما از سال گذشته در کنار همگرا، مدلی جدید برای حمایت از صنعت بازیسازی معرفی شد. اولین رویداد سرمایهگذاری که به نام سکوی پرتاب غزال در نهمین جشنواره بازیهای رایانهای فجر به اجرا درآمد، آغازی برای بهبود روش های حمایتی بنیاد است.
ساختار حمایتی همگرا از سال 97 کار خود را آغاز کرد. این حمایتها به صورت مستقیم برای بازیسازان، جهت تامین هزینههایی مانند سفر خارجی، تامین زیرساخت و اجاره سرور، نشر و تبلیغات مورد استفاده قرار میگیرد.
آخرین گزارش نشان میدهد، حمایت بنیاد با مشارکت برخی دستگاهها، در این ساختار در سال 1401 به بیش از یک میلیارد تومان رسید.
با احیای مجدد جشنواره بازی فجر که رویدادی موفق برای حمایت از برترین دستاوردهای بازیسازان به شمار میرفت، بخش جدیدی به نام سرمایهگذاری نیز به این جشنواره اضافه شد. ورود صندوقهای سرمایهگذاری باعث شد حمایتهای انجام شده با کمک هم سرمایهگذاران بیرونی، به 5 برابر افزایش پیدا کند.
تجربه سرمایهگذاری در صنعت بازیسازی در کنار تجربه همگرا نشان میدهد هر کدام از این مدلها مزایای مختص به خود را دارند. مدل همگرا میتواند تعداد بیشتری از تیمهای بازیساز را پوشش دهد گرچه مقدار تامین مالی کمی به هر تیم میرسد. اما سرمایهگذاری، تامین مالی جدی را برای تیمها فراهم میآورد ولی به دلیل سختگیری در انتخاب تیمها توسط هم سرمایهگذاران، تیمهای کمی شانس جذب سرمایه را خواهند داشت. البته احیای مجدد رویدادهای بنیاد توانست تنوع حمایتی بنیاد را برای شناسایی و معرفی و حمایت از تیمهای مختلف حفظ کند.
از سوی دیگر برخی تیمهای لایه بذری و پیش بذری توان جذب سرمایه ندارند و میتوان در ساختار همگرا شتابدهی و حمایت شوند. ولی تیمهای بزرگتر، توان جذب رقمهای بالاتر را داشته و همگرا برای آنها مشکلی را رفع نمیکند. به نظر میرسد مدل بهینه برای رشد صنعت بازیسازی کشور، تلفیقی از دو مدل حمایت مستقیم و سرمایهگذاری باشد. همگرا در لایه پیش بذری و بذری (Seed) و سرمایهگذاری روی تیمها نیز در مرحله اولیه و رشد (growth) میتواند تعداد زیادی از تیمها با توان جذب سرمایههای مختلف را پوشش دهد و در ارتقای زیستبوم موثر باشد .