بازی‌های رایانه‌ای نیازمند تحلیل‌های فرهنگی و جامعه شناختی‌اند

دکتر حسن بشیر در بازدید از غرفه بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بیان کرد:


بازی‌های رایانه‌ای نیازمند تحلیل‌های فرهنگی و جامعه شناختی‌اند

در حاشیه سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، عضو هیئت علمی و استاد تمام دانشکده معارف اسلامی و فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق (ع) با حضور در غرفه بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، بر لزوم نگاه علمی و چند‌سویه به حوزه بازی‌های رایانه‌ای تأکید کرد و پیشنهادهایی برای ارتقای سطح پژوهش در این حوزه ارائه داد.

به گزارش روابط عمومی بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، دکتر حسن بشیر با تاکید بر لزوم بررسی موضوع بازی‌های رایانه‌ای از زوایای مختلف گفت: در حال حاضر تمرکز اصلی بر موضوعاتی مانند تحلیل یا طراحی بازی‌هاست، در حالی که پرداختن به جنبه‌های روان‌شناختی، جامعه‌شناختی، تحلیل گفتمان، نشانه‌شناسی و استعاره‌شناسی نیز می‌تواند بسیار مفید و اثرگذار باشد.

این استاد و پژوهشگر حوزه رسانه و ارتباطات ادامه داد: به نظر می‌رسد در حوزه مطالعات بازی‌های رایانه‌ای، دو مسئله مهم وجود دارد. نخست، بحث جامعه‌شناسی بازی‌هاست که در آن باید به جامعه فرهنگی خود و نیازهای مخاطبان کودک، نوجوان و جوان توجه ویژه‌ای شود. امروزه بازی‌های رایانه‌ای تنها مختص جوانان نیستند، بلکه به مسئله‌ای عمومی در جامعه تبدیل شده‌اند و باید از منظرهای گوناگون، به‌ویژه تأثیرات فرهنگی و اجتماعی آن‌ها، مورد تحلیل و بررسی قرار گیرند. امیدوارم بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای توجه بیشتری به این ابعاد داشته باشد.

حسن بشیر در پایان پیشنهاد کرد: یکی دیگر از اقدامات مؤثر در این حوزه، راه‌اندازی یک فصلنامه علمی-پژوهشی تخصصی در زمینه بازی‌های رایانه‌ای است. راه‌اندازی چنین نشریه‌ای با مشارکت اساتید و پژوهشگران این حوزه، موجب ارتقای سطح مطالعات علمی و توسعه مباحث پژوهشی مرتبط با بازی‌های رایانه‌ای خواهد شد.

 

دکتر بشیر در انتهای این بازدید، بر روی لوح یادبود نمایشگاه کتاب در غرفه بنیاد، متنی را مرقوم و امضا کردند.