وقتی بازی ایرانی با پاسپورت خارجی معرفی می‌شود!/«همگرا» فقط جای حرف‌های قشنگ نیست

 معاون حمایت بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در گفت‌وگویی تفصیلی با خبرگزاری ایسنا درباره رویکردهای حمایتی بنیاد از بازی‌سازان در قالب ساختار«همگرا» گفت: ساختار «همگرا» ابتدا از سال‌ ۹۷ با نام دیگری شروع به کار کرد، اما به شکل جدی از سال ۱۳۹۹ فعالیت خود را آغاز کرد و سال ۱۴۰۰ تمام حمایت‌های اجرایی آن برقرار شد. این روند سال ۱۴۰۱ هم ادامه داشت و پس از آن با دو سال وقفه مواجه شدیم و در نهایت اکنون ساختار «همگرا» به‌ویژه در زمینه ارزیابی‌ها، مورد بازطراحی قرار گرفت و از امروز به بعد «همگرا» با قالبی جدید کار می‌کند.


به گزارش روابط عمومی بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، احسان جازم در این گفت‌وگو با اشاره به اینکه ساختار«همگرا» ترکیبی از حمایت‌های مادی و معنوی را شامل شود، تاکید کرد: ساختار «همگرا» پس از نیازسنجی در صنعت بازی‌سازی کشور شکل گرفت ولی نکته مهم این است که نیاز بازی‌ساز طی سال‌های قبل تغییر کرده و الان نیاز است که مجددا صحبت‌های این گروه را بشنویم و بر اساس همین امر حمایت خود را ارائه دهیم.

معاون حمایت بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در بخشی از توضیحات خود درباره دوره جدید فعالیت ساختارحمایتی همگرا و نحوه ثبت‌نام اعضای جدید درهمگرا گفت: روند به این صورت است که به محض ثبت درخواست در ساختار همگرا، همه اعضا می‌توانند آن را ببینند و موارد خیلی شفاف مشخص می‌شود؛ بازی‌ساز پروپوزال خود را ارائه می‌دهد، ارزیابی‌ها بر اساس داده و بدون دخالت افراد صورت می‌گیرد و بر همین اساس امتیازبندی انجام می‌شود. فرد با گسترش فعالیت خود امتیازهای بیشتری کسب می‌کند و عملکردش مشخص می‌شود. این روند سبب می‌شود افراد مختلف که در ساختار حضور دارند پرونده کاملی از سایر اعضا مشاهده کنند و در نهایت برای ادامه همکاری راحت‌تر بتوانند اعتماد کنند زیرا عملکرد هر فرد، شفاف مشخص است. ساختار «همگرا» کنترل پروژه، راهبری و تضمین اجرایی اقدامات را انجام می‌دهد.

 

او در پاسخ به این پرسش که آیا بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای به فکر درآمدزایی با هدف افزایش حمایت از بازی‌سازان است یا خیر؟ توضیح داد: به این موضوع هم فکر کردیم، اما شرایط به گونه‌ای نیست که تمام تمرکز خود را برای این کار بگذاریم. دیدگاه اصلی ما از ایجاد «همگرا» این بود که چرخه‌ای برای صنعت ایجاد شود که افراد به مرور به درآمدزایی برسند و از یک جایی به بعد اصلا نیازی به ساختار حمایتی هم نداشته باشند. ولی ما هم به درآمدزایی از «همگرا» فکر کرده‌ایم تا این درآمد مجددا وارد چرخه حمایتیِ خودش شود. اگر پولی در این مسیر به دست آید به بنیاد نمی‌رسد بلکه در همان مسیر حمایتی هزینه می‌شود. 

 

متن کامل این گفت‌و‌گو را اینجا بخوانید.