زمین حاصلخیز صنعت بازی ایران نیاز به تزریق سرمایه بالا دارد

 مدیرعامل شرکت بازی گستران «مدریک» در اولین پیش نشست رویداد سرمایه‌گذاری دهمین جشنواره بازی‌های رایانه‌ای فجر (سکوی پرش غزال) گفت صنعت بازی ایران زمین حاصلخیزی است که نیاز به تزریق سرمایه بسیار خوب دارد.


به گزارش روابط عمومی بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، محمدمهدی بهفر راد در این رویداد گفت: تحولات لحظه‌ای کشور امکان برنامه‌ریزی بلندمدت برای فعالان بخش‌های مختلف صنعت را سلب می‌کند و تنها به این فکر می‌کنیم که جا نمانیم. از این رو خیلی از صنایع برای رشد در کشور دچار مشکل شده‌اند. صنعت بازی هم از موضوع مستثنی نیست. چرا که این حوزه نیز نیاز به برنامه‌ریزی بلندمدت دارد.ما این کار را 20 سال قبل و در حالیکه بسیاری از کشورهای اطراف ما چیزی برای عرضه در این حوزه نداشتند، شروع کردیم و خیلی هم حرف در آن داشتیم. اما امروز به جایی رسیدیم که به دلیل فقدان برنامه‌های بلندمدت و برنامه‌های ضعیف در حوزه سرمایه‌گذاری شاهد افول صنعت بازی در ایران هستیم.

بهفر راد افزود: براساس آمارهای سال 2024 سهم فروش صنعت بازی جهان 90 میلیارد دلار است. براساس یک حساب و کتاب، این سهم در بازار ایران یک و چهار دهم درصد است. اگر ما یک و چهار دهم درصد را برای جمعیت حدودا 40-50 میلیون گیمر خودمان بالفعل کنیم، درآمد بازار گیم ما معادل 88 هزار میلیارد تومان می‌شود. این در حالی است که در نهایت براساس آمارهای غیردقیق حدود 700 میلیارد تومان از این صنعت کسب درآمد می‌کنیم. یعنی بازار این پتانسیل را دارد، اما چرا این اتفاق نمی‌افتد و از آن استفاده نمی‌کنیم؟ به دلیل اینکه هنوز این بازار شناخته نشده است و هنوز جذب نیرو و سرمایه‌گذاری اولیه برای این بازار اتفاق نیفتاده است. شاید یک میلیون دلار کل عدد سرمایه‌گذاری است که در این حوزه شده است. ما در این بازار با یک میلیون دلار نمی‌توانیم کشف 100 هزارمیلیارد تومان را کنیم. این امر نیاز به تزریق یک سرمایه اولیه دارد. آمارهای ارائه شده در حوزه بازار بازی نشان می‌دهد که پتانسیل و ظرفیت جدی در ایین حوزه  وجود دارد و اگر می‌خواهیم قدرت پول این حوزه را به‌دست آوریم باید سرمایه‌گذاری کنیم.

مدیرعامل شرکت بازی گستران «مدریک» تصریح کرد: طبیعی است که چالش‌های صنعت بازی ایران نظیر اینترنت و فیلترینگ را به راحتی نمی‌شود حل کرد. چرا که قدرتی برای آن وجود ندارد. پس باید اول آن قدرت ساخته شود. مسئله این است که آیا این زمین حاصلخیز هست تا این قدرت برای آن ایجاد شود یا خیر؟ جواب بله است. به اعتقاد من مجموع صندوق‌های سرمایه‌گذاری در خصوص این موضوع خاص باید به یک کنسرسیوم و اتحادی دست پیدا کنند و عدد خوبی را به این حوزه تزریق کنند. پتانسیل این صنعت در کشور ما بسیار بالاست و امکان جذب درآمد خارجی هم بسیار زیاد است. صرفا همتی می‌خواهد و باید تمرکز در یک نقطه قرار بگیرد.

او افزود: ما در خصوص حوزه گیم در سطوح مختلف جامعه اعم از مردم یا مسئولان با یک سکوت مطلق مواجه هستیم و بعد توقع داریم که اتفاقات بزرگی در این حوزه بیفتد. طبیعتا نیاز به انرژی مضاعفی است تا این صنعت را به درستی معرفی کنیم و بعد جذب سرمایه صحیح انجام دهیم. منظورم از جذب سرمایه صحیح حداقل عددی بالای 10 میلیون دلار است و باید وارد جریان این صنعت شود.