مرجان محمدی- بازیهای رایانهای به علت جذابیتهای فراوانی که دارند در حال حاضر به بزرگترین سرگرمی جوانان و نوجوانان تبدیل شده است؛ بازیهایی که با رشد و ارتقای فناوری در جهان، روز به روز مشتریان بیشتری به خود جلب میکند.
در ایران نیز چند سالی است که بازیهای رایانهای در بین جوانان و نوجوانان طرفداران بسیاری پیدا کرده است و برخی از کمپانیهای بازیساز اقدام به طراحی و ارائه این بازیها کردهاند؛ بازیهایی که توانسته است جایگزین برخی از بازیهای خارجی در کشور شود. با این وجود اما متاسفانه تعداد این بازیهای وطنی تعداد کمی است. از این رو بسیاری از کاربران ایرانی ترجیح میدهند از بازیهای رایانهای ساخت کمپانیهای خارجی اسنفاده کنند؛ مسالهای که در حال حاضر دغدغه مسوولان در این عرصه شده است، چرا که این بازیها علاوه بر تاثیرگذاری منفی بر روی جوانان و نوجوانان منجر به رواج خشونت در آنان نیز میشود.
به همین منظور دکتر حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستار سرمایهگذاری کلان در این عرصه شده است و بنیاد ملی بازیهای رایانهای نیز مذاکرهای با وزارت علوم تحقیقات و فناوری برای راهاندازی مقطع کارشناسی ارشد رشته تولید و طراحی بازیهای رایانهای در کشور داشته است تا حداکثر این رشته تحصیلی تا سال 92 در دانشگاههای کشور راهاندازی شود. همچنین در برنامه پنجم توسعه نیز به بومیسازی و حمایت از این صنعت پرداخته شده است و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات موظف به همکاری با بنیاد ملی بازیهای رایانهای شده است؛ حمایتی که در حال حاضر هنوز خبری از آن نیست .
در هر صورت امید است با عملی شدن وعده مسوولان و برگزاری جشنوارههایی در این عرصه شاهد شکوفا شدن این صنعت در کشور و رویکرد استفاده از بازیهای بومی در کشور باشیم. این اتفاق بسیار دور از ذهن نیست؛ چرا که در حال حاضر دومین جشنواره و نمایشگاه بینالمللی بازیهای رایانهای تهران در حال برگزاری است؛ جشنوارای که پیشبینی میشود استقبال بسیار گسترده ای از آن صورت پذیرد. امید است مسوولان برگزاری این جشنواره نیز با علم بر این موضوع دستاوردهای قابل رقابتی را با بازیهای غیر وطنی عرضه کنند.
ذکر این نکته خالی از لطف نیست که در صورت حمایت جدی متولی بازیهای رایانهای و نهادهای فرهنگی و ایجاد انگیزه برای شرکتهای تولیدکننده، به طور قطع میتوانیم شاهد تولید بازیهای خوب و باکیفیت وطنی باشیم، بازیهایی که میتواند در منطقه نیز مخاطبانی داشته باشد. با توجه به پیشروی روزافزون فناوری و تکنولوژی در جهان باید ابزارهای رقابت نیز برای تولیدکنندگان فراهم باشد تا آنها نیز بتوانند همانند کمپانیهای خارجی ایدههای خود را به تولید تبدیل کنند؛ ایدههایی که میتواند بسیار بالاتر از خشونتهای تولیدکنندگان خارجی باشد.