نخستین نمایشگاه و جشنواره بازیهای رایانهای تهران در روزهای نخست برگزاری با استقبال گستردهای از سوی خانوادهها روبرو شده است.
به گزارش کمیته اطلاع رسانی نخستین جشنواره بازیهای رایانهای، نمایشگاه بازیهای رایانهای کار خود را آغاز کرده و علاقه مندان به بازی های رایانه ای در فضایی بالغ بر 3 هزار متر می توانند از آخرین ابزار و امکانات کشور در زمینه بازی های رایانه ای مطلع شده و می توانند برترین بازی های بومی کشور و بازی های روز دنیا را که بر اساس نظام رده بندی سنی بنیاد ملی بازی های رایانه ای مورد تایید قرار گفته اند تجربه کنند.
در بخشی از این نمایشگاه جمعی از کارشناسان بازی های رایانه ای پاسخگوی سئوالات خانواده ها و کودکان و نوجوانان هستند.
این در حالی است که علاوه بر این، در بخشی از نمایشگاه، محل هایی برای استفاده کودکان و نوجوانان از بازی های رایانه ای در نظر گرفته شده است.
این در حالی است که بازی های غیر رایانه ای نیز بخش مهمی از این نمایشگاه را تشکیل داده اند و جالب تر آنکه این بخش ها طرفداران پر و پاقرصی دارند.
بهروز مینایی؛ مدیر عامل بنیاد ملی بازیهای رایانهای درباره بخشهای مختلف این نمایشگاه می گوید: حدود 3هزار متر فضا به بخش نمایشگاهی این جشنواره اختصاص داده شده که برای تفریح مراجعان در نظر گرفته شده است. در این فضا و در 50 غرفه ایجاد شده از سوی بنیاد بازیهای رایانهای بازیهایی برگرفته از ابزار رایج بازی اعم از وسایل و دستگاه های رایج و همینطور سیستم های قدیمی مانند آتاری موجود است که با وجود مدت زمان کمی که از افتتاح نمایشگاه میگذرد از استقبال خوبی برخوردار بوده است.
وی می افزاید: بخش هایی همچون گیم نت برای ردههای سنی مختلف، غرفه ویژه بازی برای دختران، فضایی برای بازیهای تولید دانش آموزان، تعلیم آشپزی و ورزشهای مختلف به وسیله بازی و... برای علاقه مندان در نظر گرفته شده است. این نمایشگاه است.
مینایی با اشاره به استقبال بسیار خوب مردم از جشنواره تصریح می کند: در این نمایشگاه غرفههایی نیز برای بازیهای غیر رایانهای در نظر گرفته شده است تا به کودکان و نوجوانان نشان داده شود میتوانند از راههای دیگری به جز بازیهای رایانهای سرگرم شوند.
مدیر عامل بنیاد ملی بازیهای رایانهای درباره این نمایشگاه یاوری کرد که قرار دادن بازی های ایرانی و خارجی در کنار هم در نمایشگاه بازی های رایانه ای تهران در فضایی سالم و مفرح، ساعاتی خوش را برای خانواده ها رقم زده است.
مینایی با اشاره به مسابقههای موجود در نمایشگاه می گوید: بازیهای "آسمان دژ" و "my fc" از جمله بازیهایی هستند که به صورت مسابقه در این نمایشگاه انجام میشوند. به علاوه قسمتی قسمتی نیز به دو بازی جدید و پرطرفدار "گرشاسب و "سیاره میترا" اختصاص داده شده است.
وی درباره رده بندی سنی بازیها نیز خاطر ونشان می کند: همه بازیهای موجود در این نمایشگاه، از سوی گروه اسرا و برمبنای 6 گروه سنی +3، +7+ ، +12،+15، +18 و +25 تقسیم بندی شدهاند تا خانوادهها بتوانند به راحتی فرزندان خود را در انتخاب بازیهای هدایت کنند. به عنوان نمونه برای بازیهای +18 و +25 یک غار مجزا در نظر گرفته شده است تا برای مراجعان قابل تشخیص باشد و گروههای سنی پایینتر نتوانند به آن وارد شوند.
مدیر عامل بنیاد ملی بازیهای رایانهای درباره شباهتهای موجود میان بازی ایرانی و بازیهای خارجی نیز اظهار می کند: باید به این نکته که بچههای ما به این نوع و سبک بازی عادت کرده و از آن استقبال میکنند؛ به همین دلیل ما همه طیفهای بازی رایانهای را در میان کارهای تولید داخل داریم اما نکته اساسی در هدفگذاری بازی های داخلی و خارجی است.
مینایی تصریح می کند که به عنوان نمونه در بازیهای ایرانی مانند "گرشاسب" و "میرمهنا" خشونت وجود دارد اما این خشونت برای کشتن دشمن یا دفاع از میهن است که با خشونت بی دلیل بازیهای خارجی بسیار متفات است.
نخستین نمایشگاه بین المللی بازی های رایانه ای از 8 تا 12 اردیبهشت ماه جاری در مرکز همایش های بین المللی برج میلاد برپاست و علاقمندان می توانند هر روزه از ساعت 10 صبح تا 20 شب از این جشنواره و نمایشگاه بازدید کنند.