اینجا خبری از یک نمایشگاه خشک و رسمی نیست!

 دومین روز از جشنواره بازی‌های رایانه‌ای فجر، همزمان با گشایش بخش نمایشگاهی از ساعت ۹ صبح امروز (۱۷ بهمن ماه) آغاز به کار کرد.


به گزارش روابط عمومی بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، بخش نمایشگاهی دهمین جشنواره بای‌های رایانه‌ای فجر در حالی کار خود را آغاز کرد که همچنان مانند روز گذشته روند برگزاری کنفرانس‌های علمی - تخصصی برقرار است و بازی‌سازان و علاقه‌مندان به صنعت بازی در این کنفرانس‌ها شرکت کرده و پس از ارائه محتوا پرسش‌های خود را مطرح می‌کنند. پرسش‌هایی که از نظر ارائه دهندگان کنفرانس‌ها برخی کاملا پخته و فکر شده و برخی دیگر از روی تصوراتی است که بازی‌سازان جوان دارند ‌و لازم است تا با ‌پاسخ‌های روشن با شرایط واقعی این زیست‌بوم آشنا شوند. در دومین روز از جشنواره بازی‌های رایانه‌ای ۱۳ کنفرانس با سخنرانی افرادی همچون سجاد قلی‌زاده، امیرحسین فصیحی، شهریار ازهاریان‌فر، فرانه کمال‌خانی و… برگزار می‌شود.

بخش نمایشگاهی جشنواره نیز از امروز آغاز شده و شامل غرفه بازی‌سازان قدیمی در کنار بازی‌سازان نو‌پا است.

اینجا خبری از یک نمایشگاه خشک و رسمی نیست! جنب‌وجوش، رفت و آمد، صدای شوخی و خنده، دورهمی‌های کوچک چند نفره دوستان قدیمی، صدای بحث و گفت‌گوی بازی‌‌سازان جدید با قدیمی‌ترها و… همه آن چیزی است که بازدیدکنندگان با ورود به بخش نمایشگاهی با آن مواجه می‌شوند. اینجا قرار است علاوه بر توجه به موضوعات مهم صنعت بازی‌سازی دیدارها هم تازه شوند.

این جشنواره سه روزه علاوه بر آنکه رویدادی برای شناسایی بازی‌سازان برتر است، قصد دارد فرصتی برای ارتباط بیشتر بازی‌سازان با یکدیگر و همچنین ارتباط با سرمایه‌گذاران را فراهم کند. هدفی که به اذعان غرفه‌داران تا حد زیادی محقق شده است. چنانچه علی‌رغم نکات و پیشنهاداتی که نسبت به نحوه برگزاری جشنواره عنوان می‌کنند، اما همگی متفق‌القول هستند که جشنواره بازی‌های رایانه‌ای فرصت خوبی برای تعامل و انتقال تجربه است.

در این زمینه محمدجواد رحمانی - مدیر مجموعه بازی‌سازی کندو - در گفت‌وگو با روابط عمومی بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در ابتدا توضیحاتی درباره مجموعه نوپای خود ارائه کرد و گفت: ساخت بازی‌ها در این مجموعه با تاکید بر بازی‌های ‌گروهی است تا افراد دور هم جمع شوند و کاری کنیم تا فرد در بازی دیجیتال تنها رها نشود.

وی با بیان اینکه کارگاه‌ها و کنفرانس‌ها می‌توانستند تخصصی‌تر برگزار شوند، تصریح کرد: البته اگر بخواهیم با نگاهی منصف به موضوع بپردازیم ذکر این نکته ضروری است که در حوزه بازی خلا دانشی وجود دارد چون همه اهالی این زیست‌بوم کار را به شکل تجربی پیش بردند در واقع تجربه شخصی منتقل می‌شود که صحبت کردن درباره آن خوب است اما بهتر است کار تخصصی‌تر شود.

مدیرعامل استودیو بازی‌‌سازی کندو با تاکید بر اینکه فقط سالی یکبار درباره بازی صحبت کردن چالشی را برطرف نمی‌کند، اظهار کرد: فکر‌ می‌کنم در طول سال لازم باشد دورهمی‌های بیشتری برای تعامل برقرار شود تا ابعاد بازی‌سازی در کشور روشن‌تر شود.

او‌ با تاکید بر اینکه برنامه ‌B 2 B در حاشیه برگزاری جشنواره بسیار خوب است، گفت: حجم ارتباطاتی که گرفتیم خیلی بالا بود، اصلا فکر نمی‌کردم بتوانیم تا این اندازه با سایر افراد زیست‌بوم ارتباط بگیریم.

فرصتی برای همکاری‌های بیشتر در اکوسیستم بازی

معرفی بازی‌‌سازان و شناساندن آنها موضوع مهم دیگری است که بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای برنامه‌های مختلفی پیرامون آن دارد. موضوعی که سبب شده است یکی از غرفه‌‌های بخش نمایشگاهی به شبکه امید اختصاص یابد تا بازی‌سازان بتوانند با معرفی خود به این غرفه از ظرفیت این شبکه برای معرفی بازی خود استفاده کنند.

در این زمینه فراز دیوانعلی - مسئول غرفه شبکه امید -در گفت‌وگو با روابط عمومی بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، توضیح داد: برنامه زنده شبکه بازی هر روز از ساعت ۱۴ تا ۱۶ بخش‌های مختلفی دارد که یکی از بخش‌ها به معرفی بازی‌ها اختصاص دارد و بستر مناسبی برای معرفی بازی‌های ایرانی است.

وی جو جشنواره را مناسب توصیف کرد و افزود: بازی‌سازان به خوبی ما و کارهایمان را شناخته‌اند و تاکنون بازی‌سازانی که سراغ ما آمادند هدف ترویج محصول خود را داشتند و فعلا حدود ۲۰ بازی‌ ساز به سراغمان آمدند تا همکاری کنیم.

همزمان با جنب و جوشی که در غرفه‌ها به پا است، در فضای میانی نمایشگاه پنل‌های تخصصی در حال برگزاری است. ‌پنل تخصصی «رسانه» صبح امروز با حضور میثم خلیل زاده، مدیرعامل سایت «زومجی»، آرمین مکاری سردبیر سایت «گیمفا»، نوید قادری، مدیر مسئول «پارسی گیم»، محمدامین بهتویی سردبیر سایت «ویجیاتو» و سیدمحمدسادات اخوی مدیر روابط عمومی بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای برگزار شد. در این پنل درباره جایگاه، اقتصاد و چالش‌های رسانه‌های تخصصی بازی‌های رایانه‌ای در ایران سخن گفته شد.امروز پنل تخصصی شبکه تبلیغات نیز با موضوع هم افزایی در بازاریابی دیجیتال صنعت بازی‌های رایانه‌ای برگزار شد.

هرچه به میانه‌های روز می‌رسیم بر شمار حاضرین در نمایشگاه نیز افزوده می‌شود. از نکات قابل توجه دیگر نمایشگاه حضور خبرنگاران از رسانه‌های مختلف است تا علاوه بر پوشش مراسم به بیان چالش‌ها و مشکلات بازی‌‌سازان نوپا بپردازند.

همچنین در دومین روز از این رویداد سه روزه مراسم اهدای جایزه غزال زرین برگزار می‌شود تا مشخص شود از میان بازی‌های نامزد شده در بخش‌های مختلف جشنواره، چه کسانی این غزال را با خود به خانه می‌برند. البته در این مراسم که از ساعت ۱۸ تا ۲۰ امروز برگزار می‌شود، جایزه بازی جدی و رویداد سرمایه‌گذاری سکوی پرش غزال نیز معرفی خواهند شد.

گفتنی‌است دهمین جشنواره بازی‌های رایانه‌ای فجر روزهای ۱۶، ۱۷ و ۱۸ بهمن در بلوار کشاورز، خیابان حجاب، سالن همایش‌های حجاب برگزار می‌شود.