عدم پرداخت حق کپیرایت بازیهای خارجی منجر میشود این بازیها با قیمتی پایین در کشورمان به فروش برسند و در نتیجه بازیهای ایرانی توان رقابتی خود را از دست بدهند.
به گزارش روابط عمومی بنیاد ملی بازیهای رایانهای به نقل از روزنامه جوان، یکی از دلایل پایین بودن استقبال از بازیهای ایرانی در میان دوستداران گیم این است که قیمت تمام شده محصول ایرانی در بازار بسیار بیشتر از بهترین بازی سال دنیا است که به صورت غیر مجاز در شبکه مویرگی توزیع گیم عرضه میشود. عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در این باره میگوید: بازیهای گرانقیمت خارجی در کشور ما با قیمت بسیار پایینی به دلیل رعایت نکردن حق کپی رایت به فروش میرسند در حالی که شرکتهای سازنده داخلی مجبورند برای بازیهای خود قیمت بالاتری در نظر بگیرند. نماینده مردم قائنات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به اهمیت بازیهای رایانهای تصریح میکند: بازیهای رایانهای در بین گروههای سنی مختلف از کودک تا جوانان رواج دارد و متأسفانه صرفاً بازیهای خارجی مطلوب این قشر است. وی در ادامه با ابراز نگرانی از عدم وجود بازیهای ایرانی با کیفیت در بازار میگوید: مخاطبان بازیهای رایانهای رغبتی به خرید بازیهای ایرانی ندارند لذا این امر نیاز به یک سیاستگذاری کلان در زمینه بودجه و کیفیسازی بازیهای رایانهای ملی دارد. جواد هروی در ادامه میگوید: با نگاهی به بازار بازیهای رایانهای متوجه میشویم بازیهای گرانقیمت خارجی در کشور ما با قیمت بسیار پایینی به دلیل رعایت نکردن حق کپی رایت به فروش میرسند در حالی که شرکتهای سازنده داخلی مجبورند برای بازیهای خود که کیفیت مطلوبی هم ندارد قیمت بالاتری اختصاص دهند؛ چراکه هزینههای زیادی در این زمینه متقبل شدهاند. وی میافزاید: به نظر میرسد لازم است روی واردات بازیهای رایانهای به جهت حمایت از بازیسازان داخلی نظارت بیشتری صورت گیرد و سختگیریهایی شود چراکه با ادامه این روند در آینده روی فرهنگ نسل جدید نیز شاهد تغییراتی به واسطه ورود بیش از حد بازیهای رایانهای خارجی و انتقال فرهنگ آنها به کشور خواهیم بود. عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی خاطرنشان میکند: لازم است برای حمایت از بازیسازان داخلی انجمن صنفی تشکیل شود که مسئولان آن به دنبال سیاستگذاریهای کلان و حل مشکلات در این زمینه برآیند.
هم اکنون بنیاد ملی بازیهای رایانهای متولی اصلی امور گیم در ایران است. این بنیاد به دلایل مختلفی از جمله نداشتن بازوهای اجرایی قدرتمند تا به حال نتوانسته است نظارت کافی روی ورود و عرضه بازیهای خارجی داشته باشد. عدم تسلط و نظارت دولتی بر فروش بازیهای خارجی که بخش عمده آن را بازیهای غیرمجاز تشکیل میدهند، تولیدکنندگان ایرانی را با مشکلات حادی روبهرو کرده است. یکی از راههای مؤثر بالابردن توان رقابتی بازیهای ایرانی ارائه یارانه و کمک هزینه تولید بازیها است که محصول نهایی حداقل به قیمت محصول خارجی نزدیک شود و سپس با فرهنگسازی در میان خانوادهها آنها مجاب شوند تا بازی ایرانی را برای فرزندان خود تهیه کنند که از نظر آموزههای اخلاقی مشکلی را متوجه فرزندانشان نکند.