تهران - ایرنا -حال که در آغاز راه حمایت های دولتی هستیم و نیاز است بانیان اصلی مبحث تجاری سازی در دولت که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و در مجلس دو کمیسیون آموزش و تحقیقات و کمیسیون صنایع و معادن را شامل می شود دیگر نهادها و بخش ها را به لزوم توجه به تجاری سازی آگاه کنند. بخش خصوصی خود و بدون واسطه هم می تواند به مبحث تجاری سازی ورود پیدا کند. اگر قائل به تفکیک حوزه تولید به دو دسته تولیدات نرم افزاری و سخت افزاری باشیم می توان ورود بخش خصوصی به بحث تجاری-سازی در دسته تولیدات نرم افزاری را رضایت بخش دانست البته این ورود با بسترسازی های دولتی امکان پذیر بود که این بسترسازی ها هم تحقق پیدا کرده است.
به گزارش معاونت ارتباطات بنیاد ملی بازی های رایانه ای به نقل ایرنا ، "امیرمحمد رضایی" یکی از تولیدکنندگان بازی های رایانه ای در کشور فرآیند تجاری سازی صنعت نرم افزاری کشور را رو به بهبود ارزیابی کرد و گفت: نرم افزارهای تولید داخل به ویژه بازی های رایانه ای در فضای شلوغ اینترنت و دانلودهای غیر مجاز هنوز مخاطبان خود را دارد. همین حضور مخاطبان بخش صنعتی را به سمت دانش نرم افزاری سوق می دهد و این پیوند روز به روز مستحکم تر می شود.
وی افزود: البته نمی توان مشکلاتی که موضوع دانلود برای بخش تولیدات نرم افزاری به وجود آورده نادیده گرفت، اما برای رفع این مشکلات هم لایحه حمایت از حق مؤلف از دریچه دولت فعلی به مجلس رسیده که این قوانین حمایتی می تواند کمک شایانی به بحث تجاری سازی صنعت نرم افزاری کند.
این تولیدکننده بازی های رایانه ای که خود از طراحان بازی های رایانه ای محسوب می شود ادامه داد: برای استمرار حضور نخبگان داخلی که در عرصه تولیدات نرم افزاری تلاش می کنند لازم است حمایت های دولتی را افزایش دهیم چرا که با توجه به پتانسیل این نخبگان بسیاری از شرکت های معتبر جهانی مانند Appstore, Google-Play و Steam درصدد جذب نیروهای ایرانی هستند.
صنایعی که در دسته سخت افزاری دسته بندی می شوند نیز قابل تقسیم به دو بخش کلان و خرد است، تجاری سازی در دسته صنایع سخت افزاری کلان با حمایت های کامل دولت همراه هستند و دستاوردهای آن در جامعه قابل استفاده و مشخص است برای نمونه می توان به صنعت هسته ای کشور اشاره کرد.
سازمان انرژی اتمی افزون بر فعالیت در حوزه وظایف ذاتی خود گسترش مرزهای دانش و ارتقای توانمندی های موجود در بخش های مختلف از جمله در حوزه سلامت را در دستور کار قرار داده، مجموعه صنعت هسته ای طی سال های گذشته تولید انواع رادیوداروهای مورد نیاز مراکز درمانی کشور را به انجام رسانده و بنا بر اذعان کارشناسان این حوزه کارنامه قابل قبولی را از خود ارائه داده است.
با ابلاغ سیاست های کلی سلامت از سوی رهبر انقلاب اسلامی افق نوینی در پیوند با تامین سلامت شهروندان جمهوری اسلامی ایران گشوده شد و در این راستا بهمن سال گذشته تفاهمنامه ای بین سازمان انرژی اتمی و وزارت بهداشت منعقد شد. براساس مفاد تفاهمنامه یاد شده ارائه خدمات درمانی و پزشکی در موارد ذیل مورد دغدغه قرار گرفت.
تولید لیزرهای پزشکی، بهره برداری از سامانه پایش پرتوهای فرابنفش UV (این کار آغاز شده و با تحویل آن به وزارت بهداشت گامی موثر در مسیر کنترل گسترش و شیوع بیماری سرطان پوست برداشته خواهد شد)، طراحی و تولید تجهیزات مورد نیاز مانند سانتریفیوژهای توبولار، اولترا سانتریفیوژها و فرمانتورها به منظور ساخت داروهای مرتبط با زیست فناوری از جمله واکسن و دارو و خودکفا کردن کشور در این زمینه در بازه زمانی سه ساله و سامانه ملی پرتودهی گامای چند منظوره.
اما در ابعاد صنایع سخت افزاری خرد لزوم ارتباط شرکت های دانش بنیان و دانشگاه ها بیشتر نمود پیدا می-کند تا در نهایت این ارتباط منجر به تجاری سازی در کشور شود و در واقع سرمایه گذاری در این حوزه است که می تواند مبحث تجاری سازی را در ابعاد خرد و گسترده آن همه گیر کرده و در نهایت منجر به ایجاد یک فرهنگ در بخش صنعتی کشور شود.
در همین ابعاد تجاری سازی است که می توان به بحث صادرات هم رسید و بدون حمایت های دولتی ارتباط صنعت و دانشگاه را بسترسازی کرد و در نهایت برای کمک به همین ابعاد تجاری سازی بود که معاون پشتیبانی و توسعه منابع معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری، از امضای هزار میلیارد تومان خط اعتباری با بانک ها برای حمایت از صادرات کالاهای دانش بنیان خبر داد.
وی از برقراری ارتباط میان شرکت های دانش بنیان داخلی با شرکت های دانش بنیان خارجی خبر داد و اعلام کرده یکی از سیاست های ما برقرار کردن ارتباطات بین المللی شرکت های دانش بنیان داخلی با شرکت های خارجی که موجب می شود تا از تجارب آن ها استفاده کنیم. هم اکنون 50 تا 60 شرکت دانش بنیان در دولت یازدهم توانسته است تاییدیه از کارگروه حمایت از شرکت های دانش بنیان را دریافت کند.
درنهایت با تکیه بر دانش فنی و بومی در تمام زمینه و فراهم کردن بستر ارتباط صنعت دانشگاه فرآیندی به نام تجاری سازی در کشور آغاز شده و این قطار به راه افتاده روز به روز سرعت می گیرد. در نهایت کسانی که در ابتدای راه سوار بر این قطار توسعه شوند به مقصد اقتصاد پوبا سفر کرده و کسانی که از قطار جا بمانند محکوم به فرسودگی در ایستگاه اقتصاد وابسته و مصرفی خواهند شد.
http://www.irna.ir/fa/News/81263409/%D8%B9%D9%84%D9%88%D9%85/%D9%81%D8%B1%D8%B5%D8%AA_%D8%AE%D9%88%D8%AF%DA%A9%D9%81%D8%A7%DB%8C%DB%8C_%D8%A8%D8%B1_%D8%A8%D8%B3%D8%AA%D8%B1_%D8%AA%D8%AC%D8%A7%D8%B1%DB%8C%20%D8%B3%D8%A7%D8%B2%DB%8C__%D9%82%D8%B7%D8%A7%D8%B1_%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B9%D9%87_%D8%AA%D9%88%D9%82%D9%81_%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF