رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کاشان از برگزاری سومین دوره مسابقات ملی بازیسازی رایانهای با حضور ۳۶ تیم از صبح روز سه شنبه ۹ اردیبهشت در این واحد دانشگاهی خبر داد.
دکتر منصور دیاری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با بیان اینکه این دوره از مسابقات با شعار‹‹بازیسازی رایانهای با رویکرد اقتصاد فرهنگمحور›› برگزار خواهد شد، اظهار کرد: سومین دوره مسابقات ملی بازیسازی رایانهای‹‹ IRAN GDC 2014 ›› در دانشگاه آزاد اسلامی کاشان به مدت 48 ساعت از ساعت 9 صبح نهم اردیبهشت آغاز و مراسم اختتامیه آن ساعت 9 صبح روز 11 اردیبهشت ماه برگزار میشود.
وی با اشاره به حمایت بنیاد ملی بازیهای رایانهای کشور از این مسابقات افزود: سومین دوره مسابقات با حضور 36 تیم 4 نفره از دانشگاههای مطرحی نظیر صنعتی شریف، علم و صنعت، تهران، دانشگاه آزاد اسلامی کاشان، دانشگاه کاشان، دانشگاه مازندران، آزاد اصفهان، فنی حرفهای قم، شهید جباریان همدان، فخر رازی همدان، آزاد واحد آبادان، فنی مهندسی شهید باهنر شیراز و دیگر دانشگاهها برگزار خواهد شد.
ظهور تواناییها برای ساخت یک بازی رایانهای در 48 ساعت
به گفته رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کاشان، این دوره از مسابقات به صورت حضوری و طی مدت 48 ساعت برگزار میشود و تیمها با دریافت امکانات مورد نیاز، در این مدت زمان فرصت دارند تواناییهای خود را برای ساخت یک بازی رایانهای به منصه ظهور برسانند.
دیاری، سرعت عمل، خلاقیت و ابتکار عمل را از ویژگیهای این مسابقات دانست و به آنا گفت: بعد از 48 ساعت، بازیهای رایانهای ساخته شده توسط شرکتکنندگان در این مسابقات داوری شده و به سه تیم برتر این رقابتها جایزه نقدی، تندیس مسابقات و لوح تقدیر اهدا میشود.
سومین دوره مسابقات بازیسازی رایانهای به صورت آزاد برگزار میشود
وی یادآور شد: سومین دوره مسابقات ملی بازیسازی رایانهای بر خلاف دو دوره گذشته که بازیها به صورت لیگ یکبعدی و دوبعدی برگزار شد به صورت آزاد برگزار میشود و هر تیم میتواند در هر یک از بازی دوبعدی و یا سهبعدی شرکت کند اما جایزه نقدی، تندیس و لوح تقدیر هیات داوران به سه بازی برتر این مسابقات اهدا خواهد شد.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی کاشان با اعلام این مطلب که امسال نزدیک به 40 دانشگاه متقاضی شرکت در این مسابقات بودند، خاطرنشان کرد: به دلیل ثبت نام نکردن تعدادی از دانشگاهها در زمان اعلام شده و با مسدود شدن سایت مسابقات، این دانشگاهها از دور مسابقات امسال خارج شدند.
ساخت بازیهای رایانهای، ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی در کشور
دیاری با اشاره به نامگذاری امسال با عنوان ‹‹ اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی ›› توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی افزود: برگزاری مسابقات ملی بازیسازی رایانهای ‹‹ IRAN GDC 2014 ›› هم در عرصه فرهنگسازی بازیهای رایانهای با ارائه یک محصول فرهنگی اسلامی در برابر تهاجم فرهنگی دشمن و هم در عرصه اقتصاد با ساخت بازیهای رایانهای و عرضه آن به بازارهای آسیایی و حتی جهانی ضمن ایجاد اشتغال در کشور، رونق اقتصادی را نیز به همراه خواهد داشت.
وی، ساخت بازیهای رایانهای متناسب با فرهنگ ایرانی را یک نوع جهاد علمی خواند و بر توسعه بازیهای رایانهای با هدف اقتصاد فرهنگ محور تاکید و اظهار کرد: ساخت بازیهای رایانهای با الگوی اسلامی مهمترین ابزار در برابر تهاجم فرهنگی غرب و جهاد علمی در عرصه دانشگاهی است.
این مسوول، نوع آوری، کشف استعدادهای خلاق در عرصه بازیسازی، معرفی دستاوردها و توان ملی در زمینه بازیهای رایانهای، ارتباط بین صنعت و بازار تجارت، دانش و هنر و نوآوری، بسترسازی مراکز علمی دانشگاهها جهت رشد استعدادهای بازیسازی مبتنی بر علم و هنر ایرانی اسلامی، ترویج طراحی و ساخت بازیهای بومی و ملی مبتنی بر ارزشهای والای معنوی و ارزشی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، هدفگذاری ارتقای میزان انگیزه و اشتیاق دانشجویان و علاقهمندان به بازیسازی با ایجاد فضایی رقابتی بین دانشگاهها و مراکز ایدهپردازی و طراحی و تولید بازی در سطح کشور را از مهمترین اهداف برگزاری سومین دوره مسابقات ملی بازیسازی رایانهای اعلام کرد.
حضور واشقانی فراهانی در مراسم اختتامیه مسابقات بازیسازی رایانهای
دیاری با اشاره به برگزاری مراسم اختتامیه سومین دوره مسابقات بازیسازی رایانهای به آنا گفت: دکتر ابراهیم واشقانی فراهانی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد، داوود ثمری مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت و جامع دانشگاه، جمعی از مدیران سازمان مرکزی، ذبیح اله فیض آبادی مدیر عامل بنیاد ملی بازیهای رایانهای، بهروز مینایی رئیس هیات مدیره و مدیر عامل سابق بنیاد و جمعی دیگر از مسوولان از این مسابقات بازدید کرده و در مراسم اختتامیه واقع در سالن اجتماعات غیاثالدین جمشید کاشانی دانشگاه آزاد اسلامی کاشان حضور خواهند داشت.
به گزارش خبرنگار آنا، دانشگاه آزاد اسلامی کاشان، تنها دانشگاهی است که مرکز رشد آن به صورت اختصاصی از بازیسازان حمایت میکند چنان که محمد عصاریان دبیر برگزاری این مسابقات، ایجاد رشته کارشناسی ارشد بازیسازی رایانهای در کشور را گامی در جهت بها دادن به این رشته عنوان می کند و می گوید: تنها ایجاد یک رشته کفایت نمیکند و از نظر منابع آموزشی و استادان نیز باید در این حوزه فعال شود.
بازیسازی رایانهای حوزهای فعال و پردرآمد و نیازمند توجه به زیرساختها به عنوان زمینه اشتغال است و در حال حاضر ایران از نظر بازیسازی رایانهای در خاورمیانه اول است، لزوم توجه بیشتر شورای عالی انقلاب فرهنگی به زمینه آموزشی بازیسازی و بهای بیشتر به حوزههای کارشناسی ارشد و دکترای این رشته ضروری به نظر می رسد و در صورت امضای تفاهمنامه میان دانشگاه آزاد اسلامی و سازمان میراث فرهنگی کشور، پارکهای علم و فناوری نیز خواهند توانست به عنوان مراکز جذب شرکتهای دانشبنیان به سازندگان بازیها کمک کنند.
به گزارش آنا، مسابقات داخلی سومین دوره بازیسازی رایانهای بین تمامی دانشجویان بازیساز صبح روز پنج شنبه 28 فروردین در آزمایشگاه تخصصی بازیسازی دانشکده کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی کاشان به منظور آمادگی و هماهنگی کامل تیمها در مسابقات امسال انجام شد و تمامی تیمها با یک موضوع واحد ساخت یک بازی نمونه را به صورت تمرینی به پایان رساندند.
نخستین و دومین دوره مسابقات ملی بازیسازی رایانهای اردیبهشتماه سال های 91 و 92 در دانشگاه آزاد اسلامی کاشان برگزار شد.
http://www.ana.ir/Home/Single/80555