سالاد رایانه‌ای در مصلی تهران!

کلم‌های خورد شده، هویج‌های رنده شده، گوجه‌های شسته شده و... را دختر جوانی با وسواس زیادی آماده و درظرف‌های مخصوص می‌گذارد. مرحله بعد زنی که به نظر می‌رسد مسوول برگزاری نوعی مسابقه در حوزه "سالاد" باشد این ظرف‌های مخصوص را روی میز بزرگی می‌چیند و از گروهی از زنان و دختران دعوت می‌کند تا مشغول به کار شوند. حالا این گروه برای به رخ کشیدن استعداد خود سریع مشغول به درست کردن سالادهای ویژه می‌شوند. بعد از چند دقیقه نتیجه کار‌ آن‌ها توسط گروه تماشاچی که تنها شامل زنان و دختران خردسال می‌شود امتحان و به رای گیری گذاشته می‌شود و تمام. حالا گروه دیگری مشغول برگزاری دور بعدی مسابقه می شود....

اشتباه نکنید اینجا  محل برگزاری مسابقه آشپزی نیست که در یک بخش آن استعدادهای ویژه در حوزه تهیه سالاد کشف شود، اینجا محل برگزاری سومین جشنواره و نمایشگاه بازی‌های‌رایانه‌ای است. 

 راضیان و ناراضیان در یک شبستان

حتی مرداد داغ، هم باعث کاهش بازدید‌کنندگان از سومین جشنواره و نمایشگاه بازی‌های‌رایانه‌ای نشده است. در همین ساعت‌های اولیه بازگشایی این جشنواره نیز می‌توانید جمعیت نسبتا زیادی را ببینید که به سمت در ورودی مصلی تهران سرازیر می‌شوند. مانند هر سال، ترافیک زیاد در اطراف محل برگزاری نمایشگاه، داد محلی‌ها را در آورده است. برخی از رهگذران می‌گویند امسال قرار بود تدبیری برای این مشکل اندیشیده شود اما گویا هنوز مسوولان راهی برای این معذل پیدا نکرده اند.

گرم بودن نمایشگاه در این فصل سال  و انتظار طولانی برای رسیدن ونهای سبزرنگی که بازدیدکنندگان را به در اصلی نمایشگاه میرساند،  در همان لحظه ورود به محوطه مصلای تهران احساس میشود. اما در خصوص گرمای برگزاری و کیفیت این جشنواره و نمایشگاه باید پای صحبت بازدیدکنندگان آن بنشینید. 



فضای نمایشگاه امسال در مقایسه با سال گذشته بیش از 30 درصد افزایش یافته است. اما با این حال برخی از شرکت‌کنندگان در این دوره از جشنواره و نمایشگاه از غرفه‌بندی و فضای نمایشگاه ناراضی هستند. برای مثال یکی از مسوولان بازی آنلاین عصر پادشاهان در خصوص کیفیت برگزاری از سومین جشنواره و نمایشگاه بازی‌های‌رایانه‌ای می‌گوید: اگر بخواهیم این نمایشگاه را با نمایشگاه‌های خارجی برگزار شده در حوزه بازی‌های کامپیوتری مقایسه کنیم باید بگویم که واقعا این نمایشگاه از کیفیت پایینی برخوردار است. در نمایشگاه‌های خارجی در زمان برگزاری برای نمایشگاه سال بعد برنامه ریزی می‌شود اما در کشور ما هنوز 5 روز مانده به برگزاری بازی‌سازان نمی‌دانند چقدر فضا در اختیار دارند و در کجا باید جانمایی کنند.» وی با انتقاد از فعالیت‌های بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای به عنوان متولی صنعت بازی‌سازی در کشور اظهار می‌کند که این نمایشگاه باید جایی برای به رخ کشیدن قدرت صنعت گیم سازی کشور باشد اما در عوض این جشنواره و نمایشگاه جایی برای نشان دادن تولیدات بنیاد تبدیل شده است. به گفته این فعال بازی‌ساز حتی بهترین بخش از سالن مصلی نیز به این بیناد و شرکت‌های زیرمجموعه آن اختصاص پیدا کرده است.

جایی برای تفریح

با نگاهی به بازدیدگنندگان این دور از جشنواره ، میتوانستید بفهمید که اکثر آنها تنها برای تفریح آمده و برایشان چندان جذابیتی ندارد که مثلا بدانند بازیسازان ایرانی چه بازی جدیدی را قرار است وارد بازار کنند چرا که وقتی به غرفه های بازی‌سازان ایرانی نگاه کنید به‌جز غرفه چند بازی ایرانی مشهور، اکثر این غرفه‌ها خلوت و بدون بازدیدکننده است. اما در عوض بخش مسابقات نمایشگاه و جشنواره که در آن کاربران می‌توانستند بازی‌های خارجی را تست کنند  بیشتر از بخش‌های دیگر نمایشگاه پربازدید و پر از جنب‌وجوش است .

نظر بازدیدکنندگان در خصوص نمایشگاه و جشنواره بازی‌های رایانه‌ای نیز جالب است گروهی از جوانان و نوجوانان با ابزار تاسف از اینکه به این نمایشگاه آمده‌اند می‌گویند که انتظار داشتند بعد از سه سال از برگزاری چنین نمایشگاهی‌ با بازی‌های با کیفیت‌تری روبه رو شوند . یکی از شرکت کنندگان در نمایشگاه با شکایت از کیفیت پایین بازیهای کامپوتری ایرانی میگوید: گرافیک این بازیها مخصوصا در ژانر مسابقه بسیار پایین است . همچنین در این نمایشگاه انتظار داشتم که با بازیهای کامپیوتری جدید آشنا شوم اما بیشتر بازیهایی را دیدم که در حالا حاضر در بازار وجود دارند. به اعتقاد این بازدید‌کننده به جز چندین بازی ایرانی که دارای کیفیت بالایی هستند سایر بازی ها بدون کیفیت و فاقد داستان بازی جذابی هستند. 

در مقابل این گروه اما می‌توانید گروه‌ دیگری را نیز ببینید که با ابزار خوشحالی از برگزاری این  نمایشگاه  معتقدند   وجود چنین نمایشگاههایی در کشور بسیار خالی است.  به اعتقاد این گروه این نمایشگا باعث نظارت و کنترل دقیق روی کودکان و نوجوانان میشود. همچنین برگزاری این نمایشگاه برای بازی دوستان بسیار جالب است چرا که به هر بازی که بخواهند دسترسی دارند و میتوانند تا جایی که توانایی دارند تحرک داشته باشند و با دوستان خود بازی کنند . همچنین یکی از همین بازدیدکنندگان تنها هدفش برای حضور در این نمایشگاه را حضور در بخش فروش بازی‌های کامپیوتری خارجی عنوان می‌کند که می تواند در یک فضای گسترده به حجم بالای از بازی‌ها دسترسی داشته باشد. در این بخش از نمایشگاه بخش ویژه‌ای برای فروش بازی‌های کامپیوتری در نظر گرفته شده بود بخشی که با کمال تعجب بازی‌های گوناگون بدون رعایت حق کپی رایت با نازل ترین قیمت در اختیار بازدیدکنندگان قرار می‌گیرد. 



بازی‌های جدید در انتظار رونمایی

فارغ از تمام انتقاد‌ها و تعریف‌ها ، در سومین دور از نمایشگاه و جشنواره بازی‌های رایانه‌ای از جدیترین بازی‌های ایرانی نیز رونمایی می‌شود.به گفته مسوولان بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در این دور از نمایشگاه از 40 بازی جدید کامپیوتری و آنلاین  از جمله تراتئون، بیداری، شبگرد آرمان‌ شهر، روبوت دیوانه،افسانه روزبه ،موش و مار،  قهرمان ما، سالهای سیاه، مسیر عشق، پارامیس، فریاد آزادی، پرواز دوران، بیداری اسلامی و مقامت خرمشهر،  ارتشهای فرازمینی، شکارشیطان، شبگرد، بینگو، جاده های نبرد و بازیهای موبایل مانند لاکپشت دوقلو، بازی توپی و ..رونمایی شده و یا خواهد شد. 



هنوز فرصت دارید

در دوره سوم نمایشگاه بازی های رایانه ای تهران، 15 دانشگاه حضور یافته‌اند. همچنین برپایی بخش خانواده، دنیای بدون گیم، بخش بازی سازان مستقل، غرفه اسرا (نظام رده بندی سنی گیم) با هدف آشنایی خانواده ها با گیم و تهیه بازی رایانه ای به تناسب سن فرزندان از برنامه های این رویداد است.در این نمایشگاه در بخشی با عنوان «تولیدات»، آخرین بازی های تولید شده ایرانی و ساخته های خارجی مورد تایید بنیاد ملی بازی های رایانه ای عرضه می شود.«پنجره» از بخش های جدیدی است که در قالب سومین نمایشگاه بازی های رایانه ای به مخاطبان این عرصه معرفی می شود.

در این بخش روند تولید بازی های ایرانی در دو دهه اخیر به نمایش گذاشته می‌شود.برپایی 30 کارگاه آموزشی، فروشگاه نمونه بازی های رایانه ای با تنوع بیش از 50 عنوان گیم و مسابقات بازی های رایانه ای برای علاقه مندان از دیگر بخش های این رویداد فرهنگی است.ترویج نظام ملی رده بندی سنی بازیهای رایانه ای ESRA، نمایش توانمندی های متخصصان و هنرمندان ایرانی، توسعه همکاری‌های بین‌المللی به ویژه با کشورهای اسلامی در زمینه صنعت بازی‌های رایانه‌ای، ارتقاء سطح دانش فنی و تامین امکانات و تجهیزات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری تولید در کشور و معرفی ایران به عنوان قلب بازی سازی منطقه از اهداف برگزاری سومین نمایشگاه بین المللی بازی های رایانه ای تهران به شمار می رود.
سومین نمایشگاه بازی های رایانه ای تهران  تا 26 مردادماه از ساعت 10 صبح تا 20 در مصلای امام خمینی (ره) برپا خواهد بود.